Lokalna samouprava

Dodeljena Svetosavska priznanja za 2021. godinu

Danas su u Svečanoj sali Gradske uprave dodeljena svetosavska priznanja prosvetarima. Priznanja su dodelili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, zamenik gradonačelnika Miloš Colić i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović pozdravila je i uputila čestitke svim dobitnicima i svim prosvetnim radnicima, vannastavnom osoblju, vaspitačicama i svima koji rade u prosveti, a koji u uslovima pandemije odgovorno i kvalitetno rade svoj posao.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da svi mi treba da se ugledamo na Svetog Savu i da je ovo priznanje za trud koji je uložen, ali i podstrek za ostale prosvetare.

-Mi već drugu godinu zaredom obeležavamo ovaj praznik u specifičnim uslovima. Deci je mesto u školama i nadam se da ćemo doći u situaciji da se deca u potpunosti vrate u škole. Nema puno zaražene dece u školama što raduje, hoću da pohvalim i Ministarstvo koje svojim merama daje maksimum u borbi protiv pandemije. Mislim da kroz podršku iz budžeta uspevamo da stvorimo najbolje moguće uslove za rad i u vrtićima i školama. Veoma me raduje da je obnovljen rad škole u Rsovcima što je sjajna stvar jer je između ostalog otvoreno i nekoliko novih radnih mesta za prosvetare i ja se nadam da ovo neće biti usamljen primer-poručio je Vasić.

Profesor književnosti u Gimnaziji Biserka Kostić kazala je da su za njeno priznanje – zlatnik, najzaslužniji izuzetni učenici pirotske Gimnazije.

-U prosveti sam čitav svoj radni vek i mislim da tu postoji jedna divna alhemija koja me privukla i kojoj sam posvećena skoro trideset godina. Učenici su najzaslužniji i ja ovo priznanje posvećujem njima-poručila je Kostićeva.

Priznanja sa zlatnicima

Priznanja sa zlatnikom dobili su Jasminka Ćirić, vaspitačica PU “Čika Jova Zmaj”, Lara Jovanović, nastavnik razredne nastave OŠ “8. septembar”, Saša Milanov, nastavnik matematike u OŠ “8. septembar”, Biserka Kostić, profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji i Stanko Andonov, nastavnik tehnike i tehnologije u OŠ “Dušan Radović”.

 

Priznanja sa srebrnjacima

Priznanja sa srebrnjakom dobili su Dragana Mladenović, vaspitačica u PU “Čika Jova Zmaj”, Sanja Panić, profesorka razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić”, Slavica Marinnković, nastavnica matematike u OŠ “Dušan Radović”, Boban Blagojević, nastavnik stručnih predmeta Tehničke škole i Irena Pejčić, diplomirani muzički pedagog u OMŠ “Dr Dragutin Gostuški”.

Diplome za timove

Diplome su dodeljene timovima vrtića Prvomajski cvet, projektnom timu OŠ “Vuk Karadžić”, Timu za funkcionalno obrazovanje odraslih u OŠ “Dušan Radović”, Stručnom veću nastavnika matematike u OŠ “8. septembar”, Timu za realizaciju Erazmus projekata Ekonomske škole i Veću nastavnika stručnih predmeta Tehničke škole.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker