Gradska hronika

Dodela sertifikata polaznicima obuke za tržište rada za OSI

U Filijali Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje 8. decembra svečano su uručeni sertifikati polaznicima obuke za tržište rada za osobe sa invaliditetom.

Prilikom uručenja sertifikata prisutnima se obratila v.d. direktorka Filijale Pirot, Suzana Đorđević, i poželela polaznicima obuke da iskoriste stečena znanja i kompetencije, kako bi što lakše došli do željenih poslova.
Pet polaznica obuke za aranžere cveća, primilo je svoje sertifikate za uspešno završenu obuku. Izvođač obuke bila je Agencija „Akademija“ Čačak, a ista je realizovana na lokaciji cvećara „Iva feniks“ iz Pirota u periodu od 07.10.2022. do 30.11.2022. godine.
Obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dela, trajala je 38 radnih dana, ukupan fond časova je 150. Provera usvojenih znanja i veština vršena je tokom obuke prema unapred utvrđenoj dinamici kroz ukupno šest provera postignuća i završni test.
Polaznice su stekle znanja i veštine neophodne za pripremanje i negovanje biljnog materijala, izradu buketa, aranžmana i suza.
Polaznice obuke iskazale su zadovoljstvo organizacijom, predavačima i stečenim znanjem, čime su poboljšale svoje kompetencije na tržištu rada. Obuke za tržište rada jesu dobra prilika za sticanje novih veština, znanja i kompetencija i dovode do povećanja zapošljivosti osoba sa invaliditetom.
U toku je realizacija obuke za pomoćnika poslastičara za 5 lica – OSI. Izvođač obuke je Agencija „Akademija“ Čačak  i izvodi se na lokaciji Proizvodnja torti i kolača „Nugatelina“ iz Pirota.
Obuka se sprovodi u periodu od 01.11.2022. do 09.03.2023. godine.
.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker