Kultura

Doček Nove godine na trgu uz Valentino, kuvano vino i vatromet

Piroćance će za doček Nove godine na trgu ispred Doma kulture zabavljati grupa Valentino. U organizaciji Doma kulture, uz muziku, kuvano vino, čaj i vartomet biće ispraćena stara i dočekana nova,  2024. godina. Pored novogodišnjeg programa, direktor Doma kulture najavio je i sadržaje koji će uslediti u narednom periodu, od kojih je najznačajniji, jubilarni 25. Salon knjige i grafike koji počinje 7. februara.

Ćirić je pozvao Piroćance da 31. decembra od 23 pa do 1 iza ponoći dođu na trg i da uz kuvano vino, čaj, dobru muziku i vatromet isprate staru i dočekaju novu godinu. On je apelovao na građane da ne bacaju petarde koje mogu povrediti i ljude i životinje.

Direktor Doma kulture  podsetio je na brojne koncerte i manifestacije koje su od početka godine održane u organizaciji Doma kulture. Salon knjige i grafike je  manifestacija koja važi za jednu od najboljih u Srbiji posle Beogradskog sajma.  Događaja je bilo za svačiji ukus, od koncerata klasične muzike, populrnih izvođača, preko sted up komedije, hora i više od 25 programa u okviru Pirotskog leta.

Međunarodni folklorni festival je i ove godine u Pirot doveo goste iz Kolumbije, Gruzije, Slovačke i Bugarske a premijera filma “Ovuda će proći put”, poznate domaće glumce.  Bioskop je ove godine gledalo preko 12.000 ljubitelja filmske umetnosti.

Ćirić je istakao da je već dogovoreno i održavanje 25. jubilarnog Salona  knjige i grafike, od 7. do 14. ferbrara u hali Kej a pre Salona Dom kulture raspisuje konkurs za kratku priču.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker