Sport

Doček i ovacije za Šampiona!

Jedan od najvećih uspeha pirotskog sporta, titula vicešampiona Evrope koju je Uroš Mijalković kao kapiten osvojio u Španiji, proslavljen je večeras na Omladinskom stadionu gde su Uroša dočekali i pozdravili salvama aplauza brojni naši sugrađani, ljubitelji sporta, Uroševi prijatelji, ali i trener Nenad Đorđević i gradonačelnik Vladan Vasić. 

Urošev trener Nenad Đorđević kazao je da je do ogromnog uspeha Uroš došao nakon jednog veoma teškog perioda sa slabijim rezultatima.

-Kako to obično biva u sportu, ali i životu, upornost se uvek isplati, Uroš nije odustajao, stalno smo radili i bili na vezi i na kraju je došla nagrada kakvu smo samo poželeti mogli. Zadnjih šest meseci su nam bili najteži. Uroš je u dresu reprezentacije, kao kapiten, potezom za udžbenike, odveo Srbiju u finale, video snimak tog poteza ima preko 60.000 pregleda i svi su nakon tog meča rekli da je upravo ovo bio potez koji je Srbiji obezbedio medalju. Naše pirotsko dete kao kapiten reprezentacije Srbije podiglo je pehar na Evropskom prvenstvu. Ja mu u ime Karate kluba čestitam od srca. Karatisti su bili na udarnim vestima na svim nacionalnim televizijama-kazao je Đorđević.

Uroš Mijalković zahvalio se na ogromnoj podršci treneru, klubu  i posebno Gradu Pirotu i gradonačelniku Vladanu Vasiću.

-Karate je postao olimpijski sport i ceo sport je dobio novu dimenziju, na Evropskom prvenstvu je nastupilo pedesetak zemalja. Mi kao ekipa smo imali peh, odnosno sreću da je Slobodan Bitević bio odličan u pojedinačnim borbama pa je stručni štab reprezentaciju odlučio da ga povuče iz ekipnih nastupa tako da sam ja ostao kao najstariji reprezentativac sa 24 godine. Dobili smo tu čast da oživimo dečačke snove svi mi iz reprezentacije. Izazov koji smo imali bio je mnogo veći od straha od neuspeha. Želim da se zahvalim porodici i najbližim prijateljima na ogromnoj podršci, treneru Nenadu Đorđeviću, Sportskom centru, Gradu Pirotu i gradonačelniku Vasiću-kazao je Mijalković.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić čestitao je i Urošu i njegovom timu na ogromnom uspehu.

-Ovo je možda najvažnije odličje koje je Uroš doneo u Pirot.  Ja mu želim da krunu svoje karijere doživi na Olimpijadi sledeće godine u Japanu, kolevci karatea, nadam se da će se plasirati i da će dostojno reprezentovati Pirot-poručio je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker