Sport

Dobra igra rukometašica Pirota, slaba realizacija – Pančevo zasluženo osvojilo bodove

Rukomet: Super B rukometna liga – žene

Pirot: Sportski centar Hala “Kej” 

ŽRK Pirot – ŽRK Pančevo 27:37 (15:17)

ŽRK Pirot: Lucija Čvorović, Jana Rančić, Mila Potić, Jovana Jovanović, Ivana Savić, Dragana Đurović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić (K), Anja Spasić, Ana Tolić, Iva Georgijev, Anita Drinić, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.

Rukometašice Pirota odolevale su i bile ravnopravan rival veoma jakoj i iskusnoj ekipi Pančeva tokom prvog poluvremena, ali očigledno da je umor učinio svoje i u poslednjih nekoliko minuta drugog poluvremena Pančevke su uspele da osiguguraju ubedljivu pobedu.

Trener Pančeva, Marko Krstić, kaže da rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu. Moglo je da bude drugačije, moglo je da utakmica poprimi neizvesnu završnicu da su domaće rukometašice iskoristile zrele prilike i sedmerce, ali njegova ekipa uspela je da se “odlepi” u poslednjih šest-sedam minuta i ostvari ubedljivu pobedu.

Nina Tošić, nije nezadovoljna učinkom svojih rukometašica koje su pokazale izuzetnu borbenost i želju da zabeleže prvu pobedu, ali nedostatak koncentracije u odlučujućim trenucima i slaba realizacija omogućila je gostujućoj ekipi da postigne ovako ubedljiv rezultat.

“Mislim da najbolje govori činjenica da je najbolji igrač na utakmici protivnički golman, nemamo tu završnicu, nedostaje koncentracija kod šuteva, to je neoprostivo i onda nam se vrati na ovakav način. Sigurno da Pančevo nije ovoliko bolje od nas, tih deset golova. Imamo neverovatne padove u igri, onda kad jednoj igračici ne krene sve potononemo odjednom. Pokušavala sam da ih vratim, bodrenjem, tajm – autima, ali nažalost nisam uspela. Međutim, borićemo se, videli ste i sami, nemamo dovoljan roster i to će nas koštati, ali rekli smo da ćemo sa ovom ekipom da igramo do kraja i mislim da možemo. Borićemo se, ima još dosta da se igra, ima tu ekipa koje možemo dobiti, a što se Pančeva tiče to je ekipa za respekt” – izjavila je Tošićeva.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker