Sport

Dobar nastup pirotskih džudista na Prvenstvu Države Kostadin peti, Mia sedma u Srbiji

Kostadin Kostić osvojio je peto mesto, a Mia Nikolić sedmo na Prvenstvu Srbije za mlađe devojčice i dečake, koje je danas 1.10.2022. godine održano u Beogradu. Na Prvenstvu Države učestvovalo je 273 džudista iz 77 klubova Srbije.

„To je izuzetan uspeh za Kostadina, Miu i naš klub „Ipon 010“, jer je i sam plasman na Prvenstvo Države velika čast i odgovornost, a džudisti moraju da ulože puno rada i napora da bi se takmičili sa 16 najboljih u svojoj kategoriji. I Kostadin i Mia su demonstrirali ogromno znanje, energiju i borbenost. Oboje su, bez medalje ostali samo zahvaljujući spornim sudijskim odlukama i neiskustvu. Kostadin je poslednji meč za bronzanu medalju izgubio posle isteka dodatnog vremena, samo zbog većeg broja šida, odnosno opomena. Mia Nikolić je medalju izgubila u poslednjim sekundama borbe. Mia će sledeće godine moći da ispravi svoje greške, jer će ostati u istoj kategoriji.“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
„Mia i Kostadin su platili danak neiskustvu, jer im je ovo prvi nastup na Prvenstvu Države, ali mogu biti ponosni na ono što su pokazali na borilištu. Ja kao njihov trener sam veoma ponosan i zadovoljan. Ubeđen sam da njihovo vreme dolazi i da će stručni rad i naporni treninzi doneti još bolje rezultate“, zaključio je trener Drašković.
Sutra, u nedelju 2.10.2022. godine osmoro džudista kluba „Ipon 010“ nastupa na međunarodnom turniru u Boru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker