Lokalna samouprava

Do kraja građevinske sezone još mnogo asfalterskih radova i krpljenje udarnih rupa

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta,  Slaviša Svilarov najavio je da će do kraja ove nedelje biti završeni radovi na uređenju igrališta u školi u Krupcu za koje su već obavljeni pripremni radovi, kao i asfaltiranje sokaka u blizini bolnice i sokaka u selu Petrovac  koji vodi do škole.

U narednom period će biti asfaltirana dva sokaka i u  Poljskoj Ržani, u jednom su počeli radovi a u drugom se čeka zamena vodovodnih cevi. “Do kraja građvinske sezone očekuju nas radovi u selu Cerova i u Radničkoj i Kosmajskoj ulici gde je prvo  potrebno zameniti vodovodne cevi. U Gradašnici će takođe biti asfaltirana dva sokaka” – kaže Svilarov.

On je podsetio da je Gradska uprava  psolednjim rebalansom opredeleila dodatnih 60 miliona za pojačano održavanje, javna nabavka je u toku i polovinom septembra će početi  relizacija poslova iz te nove javne nabavke.

“Pored pojačanog održavanja pre desetak dana krenula je realizacija dela investicije u Ulici Save Kovačevića na potezu od  Ulice Milivoja Manića prema starom poligonu. Ta ulica se uređuje kako bi se  omogućilo parkiranje za posetioce otvorenog bazena, sledi usaglašavanje izmeštanja starog poligona na novu lokaciju a  radovi će se obavljati paralelno sa tim aktivnostima.  Rok za završetak je 90 dana i trebalo bi da budu  završeni do kraja građevisnke sezone”- kaže Svilarov.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje  rekao je da će tokom jeseni biti obavljeno još jedno krpljenje udarnih rupa u gradu. “Krpljenje udarnih rupa je u jednom talasu tokom proleća odrađeno. Iz nove nabavke je predviđen iznos od   oko 6 miliona dinara za ovu namenu, tako da će uslediti tokom jeseni još jedan talas krpljenja i verujem da ćemo sve rupe  a posebno prekope kojih ima dosta odraditi do kraja ove građevinske sezone i da će kolovozi u dobrom stanju dočekati zimski period” – istakao je direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje  građevisnkog zemljišta, Slaviša Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker