Lokalna samouprava

Do kraja dana u Pirot stiže još 100 sušilica

Zahvaljujući angažovanju Uprave grada danas će u Pirot biti dopremljeno sto sušilica za sanaciju poplavljenih stambenih i pomoćnih objekata na područjima zahvaćenim nedavnim poplavama. Ovu akciju lokalna samouprava realizuje uz pomoć Humanitarne organizacije “Adra” i našeg sugrađanina, Nemanje Boričića, koji je ponudio pomoć oko prevoza ovih aparata rekao je, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić.

“Znamo koliko je teško kada se zidovi i temelji natope vodom. Ponekad su potrebni meseci da se vlaga povuče. Na ovaj način želimo da to saniramo u što kraćem roku. Crveni krst je do sada dopremio deset sušilica, sada ćemo imati još sto, već od sutra ujutru. Sušilice ćemo da skladištimo u staroj zgradi Škole “Vuk Karadžić”. Odatle, uz pomoć Nemanje Boričića, ćemo ih prevoziti gde je potrebno. Napravićemo spisak prioriteta i krenućemo redom. Sledi utvrđivanje štete na privatnim objektima, grad Pirot ima namenski račun, nešto će donirati javna preduzeća, nešto su fizička lica pomogla, od države ako pomoć dođe dobro je, želimo da imamo uvid u sve. Ako neko preko mesne zajednice ne bude na spisku za pomoć može da se javi direktno Gradskoj upravi, odnosno Štabu za vanredne situacije”-kaže Colić.

Colić je dodao da se zna gde je bilo najviše problema. Selo Izvor je na prvom mestu, zatim Prisjansko naselje, Kavak, Rogoz, ali ima štete i u Barju, u Kozaračkoj ulici. Pomoć će se pružiti i seoskim domaćinstvima, tako da se postepeno otklone sve štetne posledice izazvane poplavom.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker