Gradska hronika

Do kraja dana biće očišćeni putevi do svih sela

Kako su danas izjavili direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić i direktor JP “Komunalac” Boban Tolić, svi važni putevi u gradu su čisti, dok će do kraja dana biti očišćeni putevi i do najudaljenijih sela. Temperatura je najzad adekvatna za delovanje soli, a bačeno je 15 tona soli na sve vitalne saobraćajnice u gradu i selima. Problem predstavljaju parkirani automobili koji u tesnim ulicama onemogućavaju ulazak mehanizacije.

pirot sneg

Po rečima direktora Kostića, za održavanje samog grada zadužen je “Komunalac”, dok je za puteve prema selima zadužena Direkcija za izgradnju grada.

-U prethodnom periodu palo je zaista dosta snega, po nekoj proceni u samom gradu između 30 i 40 centimetara. Sinoć smo razgovarali i o tome da uvedemo neku vrstu vanrednog stanja, ali to se nije desilo jer je sneg u međuvremenu stao pa smo imali vremena da preko noći sve saobraćajnice prema selima uredimo. Prioritet nam je bio put ka selima na Kružnom putu, kao i prema Barje Čifliku, Vojnegovcu i drugim selima u ravnici, a danas će u toku dana biti očišćeni svi putevi, čak i prema najzabačenijim selima. Što se tiče Visoka, imamo problem u tome što deo saobraćajnice od Pirota do Visočke Ržane održava PZP iz Niša, a put prema Dojkincima i Jelovici mi. U koordinaciji smo sa njima i danas će oni očistiti svoju deonicu kako bi i mi mogli svoj deo da očistimo-kaže Kostić.

Direktor “Komunalca” Boban Tolić kaže da je bio izražen problem sa niskim temperaturama, jer so ne deluje na temperaturama nižim od -5.

-Takođe sneg nije prestajao da pada tako da smo prioritetne puteve čistili i po pet puta, tri puta smo bacali so, negde preko 15 tona soli smo bacili, ali na kraju čini mi se da smo uspeli da se izborimo i da putevi budu, kako kažu putari očišćeni “na crno”, odnosno do asfalta. Otaje nam da uđemo u sokake i njih očistimo, mada tu imamo problema sa parkiranim automobilima koji onemogućavaju našu mehanizaciju da uđu u takve ulice-kaže Tolić.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker