Gradska hronika

Do 15. aprila završetak radova u “Senjaku”, neće biti produženja roka

Radovi u naselju “Senjak” trebalo bi da budu završeni do sredine aprila. Reč je o investiciji koja je započeta prošle i prema usvojenom planu preneta u ovu godinu. Radi se na kompletnom uređenju dvorišta nekoliko stambenih zgrada na prostoru pored ulica Milivoja Manića i Ćirila i Metodija. Najveći deo posla je završen, tokom zime radilo se povremeno kada su uslovi omogućavali, a ovih dana očekuje se pojačan rad i priprema za asfaltiranje i završetak radova.

Kako nam je rekao direktor za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, ovih dana radovi su nastavljeni. Rok ističe 15. aprila i neće biti produžavanja.

“Mi insistiramo da se radovi intenziviraju i da do krajnjeg roka, a to je 15. april, sve bude završeno. Ističem da daljeg produženja roka neće biti. Izvođači radova su firme “Kubik trans” i “MD Sistem.” u kooperaciji, a vrednost investicije je oko 24 miliona dinara. Do sada je najveći deo poslova realizovan. Postavljene su sve podzemne instalacije koje su bile predviđene, urađena je kišna kanalizacija, behaton staze u celosti i nova javna rasveta. Ostalo je da se još urade vodovodni priključci. Upravo se ovih dana na tome radi. Obrađuju se i stare betonske površine i od danas bi trebalo da počne postavljanje mobilijara. Završni radovi podrazumevaju asfaltiranje parkinga, pre toga, naravno, popravka tampona i određivanje nivelacije. Najavljuje se lepo vreme i nema razloga da izvođač radova ne okonča ovu investiciju u predviđenom roku”- rekao je Svilarov.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker