Obrazovanje

Do 15. aprila traje elektronsko prijavljivanje dece za upis u vrtić – PU „Čika Jova Zmaj“ ima 439 slobodnih mesta

Prema planu upisa PU „Čika Jova Zmaj“ ove  godine ima 439 slobodnih mesta za sve objekte i sve oblike rada. Za celodnevni jedanaestočasovni program ima 205 slobodnih mesta od kojih su 73 za jasleni uzrast i 132 za uzrast do polaska u školu. U skraćenom boravku ima 156 slobodnih mesta za sva tri objekta, vrtić Lane, Crvenkapa i Neven. U poludnevnom boravku za četvoročasovni poludnevni program u godini pred polazak u školu za decu uzrasta od 5 i po do 6 i po godina ima 78 slobodnih mesta.

Od 1. aprila počelo je elektronsko prijavljivanje za upis dece u vrtić i traje do 15. aprila. Roditelji su u obavezi da za celodnevni boravak  dostave potvrde o zaradama za poslednji kvartal prethodne godine dok za skraćeni i poludnevni boravak to nije potrebno. Direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, Olivera Vukovojac,  objašnjava da se nepotpuna dokumentacija neće razmatrati.   „Vrlo je važno da roditelji koji prijavljuju dete na celodnevni boravak uz elektronsku prijavu obavezno dostave potvrdu o prihodima za poslednji kvartal prethodne godine za oba roditelja. Potvrde se mogu slati mejlom [email protected]   ili dostaviti lično. Važno je da uz potvrde navedu i EGN broj koji im je sistem dodelio prilikom elektronske prijave ili da upišu ime deteta jer se dešava da se šalju potvrde bez imena i prezimena deteta pa je jako teško spojiti dokumentaciju” – kaže direktorka PU „čika Jova Zmaj“.

Ona objašnjava da je jako važno da roditelji budu upućeni u postupak upisa dece u vrtić. Na sajtu Predškolske ustanove detaljno je objašnjen postupak  i navedena  neophodna dokumentacija za javni konkurs.

Do sada je Predskolskoj ustanovi stiglo 411 prijava među kojima,  prema rečima direktorke, ima i duplih prijava jer pojedini roditelji iz straha da će dete ostati neprijavljeno ponavljaju postupak. „ Mi ćemo sve to utvrditi kada budemo pregledali sve prijave, kada budemo spojili dokumentaciju. Podatke o tačnom broju prijava imaćemo do 30. aprila“ – kaže Vukovojac.

Komisija će raditi od 1. do 15. maja. Rangiranje će se vršiti samo uz potpunu dokumentaciju za celodnevni boravak kao i za ostale oblike rada. Zatim se vrši raspored po grupama i već 16. maja biće objavljeni preliminarni rezultati upisa. Nakon tog roka roditelji imaju mogućnost da upute primedbu do kraja meseca a konačni rezultati sa spiskovima novoprimljene dece i spiskovima formiranih grupa  biće objavljeni 5. juna.

Liste čekanja se iz godine u godinu smanjuju, otvorene su dve vaspitne grupe u Akademiji TVSS , počeo je sa radom i privatni vrtić čime je rešen veliki broj prijava sa liste čekanja Pretškolske ustanove. I ove godine lista čekanja je najveća za jasleni uzrast. „Svakodnevno pregledavamo prijave koje stižu, najveći broj prijava je za jasleni uzrast a mi imamo 73 meesta u svim vrtićima. Ove radne godine  smo imali samo 38 dece na listi čekanja samo jaslenog uzrasta. Sva deca imaju pravo na vrtić ali ovde se radi o roditeljima koji su konkurisali za celodnevni vrtić a nisu zaposleni“ – kaže direktorka Olivera Vukovojac.

Ekonomska cena za celodnevni boravk u vrtiću iznosi 26.880 dinara a u skraćenom 12.340 od čega grad plaća 80% a roditelji 20% iznosa od ukupne ekonomske cene.  Poludnevni etvoročasovni  pripremni program pred polazak u školu koji je obavezan za decu je besplatan.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker