Obrazovanje

Do 11. juna prijavljivanje za upis u Muzičku školu “Dr Dragutin Gostuški” Pirot

Sredinom maja počelo je prijavljivanje kandidata, i trajaće do 11. juna, za polaganje prijemnog ispita za upis u Osnovnu muzičku školu “Dr Dragutin Gostuški” u Pirotu. U prvi razred Muzičke škole mogu se upisati deca od 9 godina i mlađa, ukoliko polože prijemni ispit koji podrazumeva utvrđivanje muzičkih sposobnosti, naročito sluh, muzičku memoriju, osećaj za ritam kao i psihološku spremnost deteta. Polaganje prijemnog ispita i provera muzičkih sposobnosti obaviće se 16. i 17. juna.

OMŠ “Dr Dragutin Gostuški” radi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Škola pruža osnovno muzičko obrazovanje na odseku za klavir, harmoniku, violinu i gitaru. Nastava, koja je besplatna, odvija se suprotno od smena u osnovnim školama, a školovanje traje šest godina. Učenici u Školi nauče da sviraju, savladaju tehniku pevanja, imaju priliku da javno nastupaju i da se takmiče i što je veoma važno pravilno izgrađuju svoj karakter.

Interesovanje za upis u Muzičku školu možete iskazati popunjavanjem elektronske prijave na sajtu Škole www.muzickaskolapirot.edu.rs ili lično u prostorijama Škole.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 069/311-8660 i 010/311-866, fejsbuk stranici, sajtu ili oglasnoj tabli Škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker