Dimitrovgrad

Dimitrovgradski portal FAR ulazi u sedmu godinu postojanja

FAR ulazi u sedmu godinu postojanja i borbe za objektivno novinarstvo. FAR 1. marta obeležava svoj šesti rođendan sa željom i nadom da će godine koje predstoje biti još uspešnije i doneti daleko bolje uslove za normalno medijsko izveštavanje u interesu bugarske nacionalne manjine u Srbiji i svih građanki i građana, bez obzira na verske i nacionalne razlike, saopštavaju iz ove medijske kuće. 

Ulazeći u sedmu godinu postojanja i rada i borbe za objektivno informisanje, FAR je prošao trnovit i težak put opstanka na medijskoj sceni sa puno barijera i prepreka, ali i sa mnogo ispričanih medijskih istraživačkih priča, reportaža, intervjua i dokumentarnih filmova koji su, ipak, ostavili značajan trag u vremenu koje nimalo nije bilo naklonjeno manjinskim medijima, medijima civilnog društva i svim medijima uopšte koji se bore za objektivnu, nepristrasnu i profesionalnu žurnalistiku bez političkog uticaja, tabloidizacije i senzacionalizma.

Negovanje tradicije, jezika i kulture bugarske zajednice u Srbiji i stvaranje multikulturalnog mosta između Srbije i Bugarske bila je i ostaće jedna od glavnih misija FAR-a.

Rukovodio se poštovanjem Zakona o javnom informisanju i Kodeksom novinara Srbije, prihvatio je nadležnost Saveta za štampu kao član Asocijacije online medija, ostvario odličnu saradnju sa misijom OEBS-a u Srbiji, Ambasadom Republike Bugarske u Beogradu  i Konzulatom u Nišu, reprezentativnim medijskim i novinarskim udruženjima i medijima slične uređivačke i programske orijentacije, zalagavši se uvek za medijsku slobodu.

Organizujući u dva navrata okrugle stolove na temu informisanje na bugarskom jeziku, ukazao je na brojne probleme sa kojima se suočavaju mediji na bugarskom jeziku u Srbiji i njihovo neodrživo finansiranje.

Okupivši tim iskusnih, ali i mladih novinara, snimatelja, montažera, dizajnera, administratora, filologa i kreativnih ljudi, udruženje građana “Emblema”, Internet Portal FAR, FAR TV i časopis za decu i mlade FARČE su trasirali jedan deo medijske sfere u Srbiji sa nadom da će se i drugi mediji osloboditi stege i straha i krenuti istim putem koji osvetljava jedan svetionik na moru. Taj svetionik je putem sajta, društvenih mreža i Youtube kanala obasjao naše medijsko more i dao tračak svetlosti u mračnom tunelu.

Ponosimo se onim što smo sa kolegama stvorili, i onim, ne malim auditorijumom, koji je imao smelosti da nas podrži, prati, sluša, gleda, kritikuje i “lajkuje”.

Zahvaljujemo se svim saradnicima, prijateljima, čitaocima i gledaocima koji su nas pratili i koji nas prate putem sajta www.far.rs, youtube kanala i društvenih mreža Facebook, Twiter i Instagram. Hvala svima na pohvalama i dobronamernim kritikama, a mi ćemo se potruditi da ulazeći u sedmu godinu postojanja i dalje budemo i ostanemo u službi našeg auditorijuma i vernih pratilaca u Srbiji, Bugarskoj i regionu.

I nakon svih ovih godina neka naš svetionik i dalje osvetljava trasu svih brodova koji prolaze upravo kroz Caribrod, na putu između Istoka i Zapada, Orijenta, Balkana i Evropske unije kojoj težimo.

Redakcija FAR-a

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker