Dimitrovgrad

Dimitrovgrad: Promocija kalendara sa likovima beba

U okviru akcije “Da nas bude više”, sutra će u 13 časova u dimitrovgradskom Sportskom centru Park, biti promovisan kalendar  za 2017. godinu,sa likovima beba rođenih prošle godine. Autor fotografija je Milica Đorđević, fotograf iz Dimitrovgrada.

Akciju je pre šest godina pokrenula Polivalentno-patronažna služba Doma zdravlja, sa ciljem da se popravi natalitet u ovom kraju.

Na kalnendarima za ovu godinu naći će se portreti beba rođenih u prošlog godini.

 

Kako kažu u ovoj službu, kada je pre šest godina akcija pokrenuta na području opštine rođeno je svega 47 beba za godinu dana, a prošle godine bilo ih je 60 što znači, da je  nesvakidašnja akcija, uz druge mere lokalne i republičkih vlasti dala rezultate, odnosno da je drastičan pad nataliteta na svu sreću zaustavljen i stanje se  polako  popravlja.

Novac koji se zaradi prodajom ovih kalendara ili prikupljanjem donacija, biće dat jednoj višečlanoj porodici, konkretno porodici Rebrović, a prošlogodišnje donacije ustupljene su porodici Takov za izgradnju kupatila.

Žitelji Dimitrovgrada su, kao i ostali gradovi u okrugu već duži niz godina suočeni sa drastičnim padom nataliteta. Znaci prvog boljitka su već uočljivi, o čemu govori i činjenica da je   u Pirotu  prošle godine rođeno pedesetak beba više u odnosu na 2015., a od početka ove godine svet je ugledalo  je tridesetak beba, dok ih je u istom periodu lane bilo 17.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker