Dimitrovgrad

Dimitrovgrad: Osnovna škola i Gimnazija privremeno obustavljaju rad zbog pogoršane epidemiološke situacije

Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu, danas je na telefonskoj sednici doneo naredbu da od sutra – 5. novembra, Osnovna škola “Hristo Botev” i Gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” prestanu sa radom, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u Dimitrovgradu, javlja portal Far.rs.

Na preporuku Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, koji je teritorijalno nadležan i za opštinu Dimitrovgrad, u Dimitrovgradu je 2. novembra proglašena vanredna situacija.

Vanredna situacija uvedena je na osnovu Predloga Zavoda za javno zdravlje Pirot od 31.10.2020. godine, u kome se navodi da je na osnovu epidemiološkog ispitivanja, povećanja broja pregleda u KOVID ambulanti Doma zdravlja Dimitrovgrad, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih, visokog procenta pozitivnosti, epidemiološka situacija na području opštine Dimitrovgrad, ocenjena kao nepovoljna.

Počevši od 29.10.2020. godine registruje se povećan broj javljanja u KOVID ambulantu Doma zdravlja u Dimitrovgradu, dnevno od 30 do 50 lica sa težim kliničkim slikama, od kojih su svakog dana po 3 do 5 lica sa upalama pluća, što je izuzetno visok broj za opštinu koja nema ni 10.000 stanovnika. Među zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, registrovani su potvrđeni slučajevi zaraze korona virusom, dok postoji veći broj lica kod kojih postoji sumnja na korona infekciju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker