Sport

Devet medalja i pehar za pirotske džudiste na  poslednjem ovogodišnjem turniru

Proteklog vikenda (26. i 27.11.2022.) u Sofiji u Bugarskoj održan je VIII međunarodni turnir džudo kluba „Lokomotiva“. Na turniru je učestvovalo skoro 800 džudista iz šest evropskih zemalja. Pirotski Džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je 16 takmičara u pet uzrasnih kategorija. U izuzetno jakoj konkurenciji oni su osvojili 9 medalja, a ekipi starijih poletaraca dodeljen je pehar za ekipno osvojeno treće mesto. Luka Golubović i Kostadin Kostić, osvojili su zlatne, Milica Sandić, Mia Nikolić, Sofija Jovičić, Janko Potić i Ognjen Petrović srebrne, a Sara Rakić i Miloš Panić bronzane medalje.

“Izuzetan uspeh naših džudista na poslednjem turniru u sezoni. Gotovo svi takmičari pokazali su da imaju sjajan borbeni duh, dobru tehniku, a raduje činjenica da je kod mnogih primetan napredak, kako u poznavanju tehnika, tako i u fizičkoj pripremljenosti za teške mečeve. U mnogim kategorijama konkurencija je bila izuzetno teška, a protivnici našim džudistima bili su šampioni susedne Bugarske. Devet medalja na tako jakom turniru, za naš klub je ne samo sjajan rezultat, već i odlično iskustvo”, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba “Ipon 010”.

“Raduje me da su svi pirotski džudisti demonstrirali vrhunski fer plej i bili uzor na borilištima. Za trojicu od četvorice najmađih turnir „Lokomotiva“ bio je vatreno krštenje, odnosno prvi nastup u karijeri i svi su odlično iskoristili ovu priliku. Najstariji među njima Miloš Panić osvojio je bronzanu medalju. Stariji poletarci su bili najbolji. Od njih petoro četvoro je osvojilo medalje, a Petar Zajić peto mesto. Njegova borbenost takođe je bila vredna medalje. Luka Golubović je u kategoriji starijih poletaraca bio apsolutno najbolji učesnik na turniru. U kategoriji mlađih devojčica i dečaka briljirao je Kostadin Kotić, koji je bukvalno dominirao na borilištu. Standardno uspešna bila je Mia Nikolić, a Maša Potić, je sa samo godinu dana iskustva pokazala sjajnu borbenost i osvojila peto mesto. Kod starijih dečaka Ognjen Petrović se okitio srebrom i pokazao da je u dobroj formi i na kraju sezone. U konkurenciji kadeta srebrnu medalju osvojila je Sofija Jovičić, a važnija od toga je činjenica da je na borilištu počela da primenjuje napredne tehnike. Adrian Beširi je bio sedmi u jakoj konkurenciji, ali je to veliki uspeh jer on nema dovoljno iskustva“, analizirao je nastup džudista trener Danilo Drašković.

“Ovo nam je poslednji turnir u 2022. godini, u kojoj su naši džudisti osvojili više od 100 medalja.. Drago mi je da smo uspešnu sezonu završili na turniru velikog kluba „Lokomotiva“ sa kojim je naš klub od nedavno u uspostavio saradnju i nadamo se zajedničkim treninzima u našem gradu. Do kraja sezone džudisti će se pripremati za polaganje za pojaseve, a pripreme za narednu sezonu počinjemo odmah posle nove godine”, zaključio je Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker