Sport

Deset medalja za pirotske džudiste  u Ohridu

Sara Rakić i Miloš Panić osvojili su zlatne medalje, Sofija Jovičić, Darija Ignjatović i Petar Popović, srebrne, a Stefana Golubović, Maša Potić, Teodora Petrović, Mia Nikolić i Nikola Đurov bronzane medalje, na devetom međunarodnom turniru “Struga open” koji je juče održan u Ohridu u Severnoj Makedoniji.

Četrnaestoro džudista kluba “Ipon 010” nastupilo je u svim uzrasnim kategorijama. Treneri Danilo Drašković i Marko Cenić kažu da je uprkos slaboj organizaciji Međunarodni turnir u Ohridu  bio veoma uspešan za džudiste iz Pirota.
“Veoma sam zadovoljan nastupom većine naših džudista jer su bez obzira na medalje  pokazali dobru tehniku, odlučnost i disciplinu. U veoma jakoj konkurenciji džudista iz 12 zemalja sveta, dostojno su reprezentovali Pirot i Srbiju. Takmičenje je bilo izuzetno naporno i za decu i za trenere, jer je zbog ogromnog broja takmičara trajalo punih 12 sati. Uprkos svemu, 10 medalja i četiri peta mesta dovoljan su pokazatelj uspeha pirotskih džudista. Na ovom takmmičenju apsolutno su dominirali Sara Rakić i Miloš Panić. Sofija Jovičić je imala tri sjajne pobede i jedan poraz i za nijansu izgubila zlatnu medanju. Luka Golubović je uprkos povredi lakta i lošem suđenju, osvojio peto mesto u veoma jakoj konkurenciji. Naše najmađe takmičarke Darija i Kasija pokazale su dobre tehnike i dokazale da su budućnost našeg džudo kluba”, rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba “Ipon 010”. 
Internacionalni turnir “Struga open” koji je održan u Ohridu u Severnoj Makedoniji  okupio je više od 500 džudista iz 50 klubova iz 12 zemalja sveta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker