Sport

Deset godina GK “Soko 2011” u Pirotu – Ljubav prema gimnastici i zapaženi sportski rezultati

Profesori fizičkog vaspitanja, braća Stevan i Slobodan Stefanović, pre deset godina osnovali su u Pirotu Gimnastički klub “Soko 2011”. Počelo se u skromnim uslovima, bukvalno sa jednom strunjačom, ali zahvaljujući razumevanju ljudi koji su podržali ovu ideju, pre svega gradonačelniku Pirota, Vladanu Vasiću i direktoru Sportskog centra Pirot, Nenadu Đorđeviću, uspelo se u nastojanjima da se vremenom obezbeđuju sve bolji i bolji uslovi za rad sa mladim gimnastičarima. Kroz Klub je za sve ovo vreme prošlo preko hiljadu gimnastičara, a na brojnim takmičenjima, različitog nivoa, osvojeno je na stotine medalja.

“Hvala mnogo gradu, hvala mnogo Sportskom centru koji su prepoznali značaj ovog bazičnog sporta, sjajna podrška u vidu sprava i rekvizita. Ako želimo savremen sport, dobre rezultate moramo da imamo i savremene rekvizite i savremen rad, tako da sve to prati jedno drugo i sve to treba povezati. Na fakultetu smo imali sjajne profesore koji su nam približili ovaj sport na najbolji mogući način pa smo se uporedo kao studenti spremali za praktičan deo ispita, pratili smo rad Škole gimnastike u Nišu i onda smo se vratili u Pirot i predložili direktoru Sportskog centra Pirot, Nenadu Đorđeviću, i tako je počelo”- kaže jedan od osnivača i trenera, Stevan Stefanović.

Ono što je bilo veoma važno jeste da su deca zavolela gimnastiku koja se trenira od predškolskog, mlađeg i starijeg školskog uzrasta i kasnije. Nađa Panić je, posle deset godina rada u GK “Soko 2011” sada uspešan senior u Gimnastičkom klubu Niš, tu je i Milica Golubović, Mihajlo Milošević i Nemanja Manić koji su odlični sportisti i spravaši, kažu u Klubu.

Ono što je izuzetno važno u Klubu su nastojali da ne sprovode “surovi” gimnastički trening, nego da se ponudi savremen bazični pristup. Veliku ulogu u radu Kluba imali su i imaju roditelji, koji su nerazdvojni deo tima. Korona je u mnogo čemu pravila poteškoće, ali se uz dobro planiranje sve postizalo, i treninzi i takmičenja. Klub se promoviše stalno, njegovi članovi su prisutni na skoro svim sportskim manifestacijama i tako pokazuju šta je to ženska i muška sportska gimnastika. Gimnastika nije samo posao, kažu Stefanovići, to je pre svega velika ljubav i iz te ljubavi nastali su zapaženi rezutati.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker