Sport

Derbi samo na papiru, ubedljiva pobeda Piroćanki

PRL “ISTOK” -GRUPA -B ŽENE

PIROT-HALA “KEJ” Pirot”

ŽRK” PIROT” – ARIF “OSICE” KNJAŽEVAC 38:29 (18:11)

ŽRK ” PIROT” : Mila Potić, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Simona Tančić (k), Andrijana Jovanović, Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Zorana Kostić.

Igračica utakmice: Jelena Stojanović

Iskusne, uigrane, fizički odlično spremne rukometašice Pirota teško da će imati protivnika koji bi mogao da napravi iznenađenje u ovom rangu takmičenja. Poznato je da su Knjaževčanke dobra ekipa, rival dostojan respekta, pa je utakmica dobila epitet derbija. Medjutim, Piroćanke su od samog početka nametnule svoj ritam, održavale razliku od šest do sedam golova tokom meča da bi na kraju trijumfovale pobedom sa devet golova razlike. Najbolja na utakmici bila je energična Jelena Stojanović, devojka puna elana, snage i želje za dokazivanjem. Očigledno da njeno vreme tek dolazi.

Trener domaćih rukometašica, Nina Tošić, je veoma zadovoljna igrom svojih devojaka. Kaže da su u utakmicu ušle oprezno, ali se odmah videlo da pobeda nije pod znakom pitanja jer je i kvalitet i fizička spremnost bila na strani rukometašica Pirota.

“Kad ozbiljno shvatimo utakmiicu , kad odigramo na našem nivou i realizujemo dogovor iz svlačionice rezultat ne dolazi u pitanje. Ekipa Knjaževca je sastavljena od iskusnih igračica, to je dobra ekipa, ali bile smo nadmoćnije , a one su platile ceh slabije fizičke pripremljenosti. Mislim da smo ih “pretrčale” i da smo dokazale da smo mi favoriti u ovoj ligi i da će tako biti do kraja, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli da se takmičenje odvija kao i do sada. Čestitam mojim devojkama, mogle smo da kombinujemo sa mlađim igračicama, da oba golmana dobiju šansu i verujem da ćemo zacrtano prvo mesto osvojiti. Moram da istaknem igru Jelene Stojanović koja je “preležala dečje bolesti” kada smo je ubacivali u vatru sa iskusnijim igračicama i sada se na nju i te kako može bazirati igra ekipe”- kaže Nina Tošić

foto Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker