Sport

Derbi kola Druge košarkaške lige: Slodes – Pirot

U trećem kolu prvenstva Druge košarkaške lige košarkaši Pirota sastaće se sa Slodesom u Beogradu. Utakmica će se odigrati sutra, subota 22. oktobar, sa početkom u 15 časova. Raspoloženje u taboru pirotske ekipe je dobro, sem na povređenog Strahinju Stankovića, trener, Zoran Milovanović moći će da računa na sve igrače. Susret u Beogradu se ocenjuje kao derbi kola, a košarkaši Pirota pokušaće da ostvare treću pobedu zaredom.

Mladi košarkaš Pirota, Nemanja Nikolić, rekao je da je sezona dobro počela, sa dve pobede na početku, i protiv Slodesa očekuje pobedu.

“Radili smo odlično tokom nedelje, spremali smo utakmicu i idemo na pobedu. Upravo smo odradili skauting, znamo od koga nam preti najveća opasnost i nadamo se najboljem rezultatu. Pre svega, moramo da zaustavimo njihove najbolje igrače, da odigramo dobru odbranu, kao u prethodne dve utakmice, i ja mislim da će iz dobre odbrane ići dobar napad i da će biti sve kako treba” – izjavio je Nikolić.

Trener Pirota, Zoran Milovanović, očekuje neizvesnu i tešku utakmicu. Reč je o jakom protivniku, kako je rekao, ekipi koja ima odlične igrače i konkuriše za najviši plasman.

“On su povratnici u B ligu, imaju visoke ambicije, to je ono što znamo i možemo da prepoznamo iz ova prva dva kola. Mi smo i prošle godine pričali, prvo da obezbedimo opstanak, pa onda da vidimo kako ćemo dalje. Na taj način razmišljamo i sada. Imamo veliki respekt prema Slodesu, poznajemo igrače, neke sam i trenirao, a pokušaćemo da odigramo na nivou koji je potreban za nova dva boda, jer pobedom dobijamo mnogo. Znamo da oni šutiraju mnogo za tri poena, pokušaćemo da anuliramo njihove prednosti, da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara i da dobrim skokom obezbedimo dodatni napad. Videćemo, utakmica je živa stvar, ponekad je inspiracija pojedinca dovoljna da se pobedi. Mi smo uradili domaći zadatak ove nedelje, daćemo sve od sebe, nije to fraza, ova ekipa ume da prepozna situaciju, motivisani smo, pa ćemo videti” – rekao je Milovanović.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker