Gradska hronika

Deo radova u Predraga Boškovića završen, nastavak posle uskršnjih praznika

Investicija koja je ugovorena prošle godine jeste sanacija leve strane trotoara i parkinga u Ulici Predraga Boškovića. Početkom aprila počeli su radovi, koji su povereni Preduzeću “Trace” iz Niša, ukupne vrednosti oko sedam miliona i šesto hiljada dinara. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu, Slaviše Svilarova, deo trotora je kompletno završen, a odmah posle praznike nastaviće se radovi.

“Prvi deo Ulice, odnosno trotoara, je u potpunosti završen. Pripremni radovi su efikasno urađeni i postavljene su behaton ploče na površini od oko 500 kvadratnih metara. Ono što sledi, i što je glavni deo posla, jeste uređenje parkinga na uglu ulica Vuka Pantelića i Predraga Boškovića. Sa izvođečem smo dogovorili da radovi sačekaju da prođe praznik, jer tu ima veliki broj parkiranih vozila, i da se odmah posle praznika nastavi sa poslom. Ugovoreni rok je 90 radnih dana, ali očekujem da se radovi okončaju pre ugovorenog roka. Želim da napomenem da uređenje dvorišta iza zgrada nije obuhvaćeno ovim planom. To je poseban projekat koji je, takođe, urađen. Projekat je u Planu kapitalnih investicija grada Pirota i on će se realizovati u narednom periodu” – rekao je Svilarov.

Svilarov je dodao da će se posle uskršnjih praznika građevinska sezona značajno intenzivirati, kako u delu putne infrastrukture tako i ostalim planiranim investicijama za ovu godinu, za šta je iz budžeta Pirota izdvojeno oko tri miliona evra. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de