Lokalna samouprava

Demokratska i konstruktivna atmosfera na prvoj radnoj sednici Skupštine grada Pirota

Posle usvajanja zapisnika sa, nedavno održane, konstitutivne sednice lokalnog parlamenta novi saziv Skupštine grada Pirota usvojio je Odluku o prestanku mandata odbornika zbog preuzimanja posla i funkcija koje su nespojive u skladu sa zakonom, a zatim su potvrđeni mandati novim odbornicima. Na početku su odbornici upoznati i sa novoformiranim odborničkim grupama kao što su Aleksandar Vučić – Najbolje za našu decu, Socijalističke partije Srbije u Pirotu i Najbolje za Pirot.

Odbornici Skupštine grada ogromnom većinom glasova usvojili su, pored ostalog, Odluku o završnom računu Budžeta za 2109. godinu i izveštaj o izvršenju Odluke o Budžetu za prvih šest meseci godine. Odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije “Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni Petlja – istok, izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” kao i Koncesioni akt za poveravanje prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i finansijske izveštaje javnih preduzeća u Pirotu za prošlu godinu.

sednica gradskog parlamenta pirot

Predsednica Skupštine grada, Milena Dimitrijević, smatra da je sednica protekla u demokratskoj i konstruktivnoj atmosferi i da su usvojene važne odluke.

Načelnica Pirotskog okruga i šef Odborničke grupe “Aleksandar Vučić- najbolje za našu decu”, Dragana Tončić, je zadovoljna radom lokalno parlamenta i kaže da će Odbornička grupa na čijem je čelu imati konstruktivan pristup u radu Skupštine grada.

Dr Žarko Todorović, šef Odborničke grupe, Najbolje za Pirot, uputio je zamerku što na sednici, koja je održana u pozorišnoj sali Doma kulture, nisu bila istaknuta državna obeležja i kazao da se nada da će ovaj nedostatak već na prvoj narednoj sednici biti ispravljen.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker