Lokalna samouprava

Demokratska i konstruktivna atmosfera na prvoj radnoj sednici Skupštine grada Pirota

Posle usvajanja zapisnika sa, nedavno održane, konstitutivne sednice lokalnog parlamenta novi saziv Skupštine grada Pirota usvojio je Odluku o prestanku mandata odbornika zbog preuzimanja posla i funkcija koje su nespojive u skladu sa zakonom, a zatim su potvrđeni mandati novim odbornicima. Na početku su odbornici upoznati i sa novoformiranim odborničkim grupama kao što su Aleksandar Vučić – Najbolje za našu decu, Socijalističke partije Srbije u Pirotu i Najbolje za Pirot.

Odbornici Skupštine grada ogromnom većinom glasova usvojili su, pored ostalog, Odluku o završnom računu Budžeta za 2109. godinu i izveštaj o izvršenju Odluke o Budžetu za prvih šest meseci godine. Odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije “Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni Petlja – istok, izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” kao i Koncesioni akt za poveravanje prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i finansijske izveštaje javnih preduzeća u Pirotu za prošlu godinu.

sednica gradskog parlamenta pirot

Predsednica Skupštine grada, Milena Dimitrijević, smatra da je sednica protekla u demokratskoj i konstruktivnoj atmosferi i da su usvojene važne odluke.

Načelnica Pirotskog okruga i šef Odborničke grupe “Aleksandar Vučić- najbolje za našu decu”, Dragana Tončić, je zadovoljna radom lokalno parlamenta i kaže da će Odbornička grupa na čijem je čelu imati konstruktivan pristup u radu Skupštine grada.

Dr Žarko Todorović, šef Odborničke grupe, Najbolje za Pirot, uputio je zamerku što na sednici, koja je održana u pozorišnoj sali Doma kulture, nisu bila istaknuta državna obeležja i kazao da se nada da će ovaj nedostatak već na prvoj narednoj sednici biti ispravljen.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button