Sport

Definisane propozicije takmičenja Druge košarkaške lige Srbije za žene, prvenstvo počinje 2. oktobra

Juče je u Kragujevcu, pre početka takmičenja u Drugoj ženskoj ligi Srbije, održan sastanak Lige na kojem su, kao predstavnici ŽKK “Gimnazijalac Tigar”, učestvovali Miomir Stanković, sekretar kluba, i, trener seniorske ekipe, Vladica Ranđelov. Na sastanku su, između ostalog, razmatrane propozicije takmičenja, protokol organizovanja utakmica, licenciranje ekipa, a usvojen je i kalendar takmičenja.

Takođe, na sastanku je izvršeno i žrebanje takmičarskih brojeva za novu sezonu. Takmičenje počinje prvog vikenda u oktobru, odnosno 02/03.10.2021. godine. Od ove sezone, novina je da će u Drugoj ligi utakmice suditi troje sudija, kao i u muškom takmičenju.

Seniorke „Gimnazijalac Tigar“ će novo prvenstvo otvoriti na domaćem terenu. U prvom kolu
košarkašišice „Gimnazijalac Tigar“ dočekuju ekipu “Topolčanke” iz Bačke Topole, jednog od
favorita za plasman u viši rang. Ligu i ove sezone sačinjava 12 klubova sa teritorije cele Srbije. Dve prvoplasirane ekipe ostvaruju plasman u viši rang, odnosno Prvu žensku ligu Srbije, dok se dve poslednjeplasirane ekipe sele u niži rang takmičenja.

Novina je i to da će se u ovoj sezoni utakmice IGRATI PRED PUBLIKOM (za sada). Utakmicama će moći da prisustvuje publika do 30% kapaciteta hale u kojoj se utakmica igra.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker