KulturaMeđunarodni festival folklora

Defile za pamćenje – folklorci izmamili ovacije Piroćanaca

Defileom više od 180 folkloraca iz Čilea, Grčke, Bugarske, Moldavije i domaćina – članova Folklornog ansambla Doma kulture iz Pirota počeo je četvorodnevni – trinaesti po redu Međunarodni festival folklora. 

Defile je krenuo od hotela “Sinkom” ka Guševici, gde su ansambli odigrali po jednu igru, da bi nastavili ka centru grada, odnosno trgu ispred Doma kulture, gde su pred velikim brojem posmatrača, ponovo se predstavili da bi nakon toga nastavili na koncert koji je održan na Omladinskom stadionu. Prvom defileu od najavljenih ansambala jedino nisu prisustvovali folklorci iz dalekog Perua, koji su imali naporan put do Pirota tako da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za defile centralnim gradskim ulicama. Organizator Festivala je Dom kulture Pirot pod pokroviteljstvom Grada Pirota, a u okviru Pirotskog kulturnog leta.

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Jedan komentar

  1. “Defile je krenuo od hotela “Sinkom” ka Guševici, gde su ansambli odigrali po jednu igru, da bi nastavili ka centru grada, odnosno trgu ispred Doma kulture, gde su pred velikim brojem posmatrača, ponovo se predstavili da bi nakon toga nastavili na koncert koji je održan na Omladinskom stadionu.”
    Ovo nije recenica. Ima 6 glagola u njoj. Nije recenica…Prosto nije…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker