Lokalna samouprava

Dečja nedelja u Gimnaziji: Posađena sadnica tuje, dar Grada i JKP “Komunalac”

Današnji radni dan u Gimnaziji Pirot bio je bogatiji za još dve lepe vannastavne aktivnosti. Najpre je u 12 časova u dvorištu škole, u čast dece i Dečije nedelje i kao znak ljubavi prema prirodi zasađena sadnica tuje, poklon Grada i JKP “Komunalac”.

gimnazija u pirotu

Sadnicu tuje posadili su učenici drugog razreda. Odmah posle toga u svečanoj sali Gimnazije Pirot upriličen je prijem za penzionere i susret, druženje sa sadašnjim članovima kolektiva, na čelu sa novom direktorkom Ivanom Kostadinović.

Na početku susreta direktorka je istakla činjenicu da su, iako u penziji, svi oni još uvek deo škole, jer su svojim radom stvarali i oblikovali pirotsku gimnaziju i doprinosili da se za nju nadaleko čuje. Među penzionerima je bilo od onih sa većim brojem penzionerskih dana do onih, koji su tek otišli u penziju.

Druženje sa sadašnjim, radno aktivnim profesorima teklo je spontano: najpre odavanje pošte, minotom ćutanja, svim preminulim profesorima, evociranje uspomena iz školskog života i obostrana ispunjenost zadovoljstvom i sadašnjih i bivših profesora. Svaki od profesora uvek ostavlja svoj lični pečat, neizbrisiv trag u uspomenama kako učenika, tako i kolega i to čini bazu, polaznu osnovu za formiranje učenika u buduće zrele ljude. Ovaj prijem je imao za cilj da penzioneri budu ponosni na sebe i da budu svesni značaja koji su imali za školu i za mnogobrojne generacije učenika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker