ObrazovanjeOstale vesti

Dečija nedelja u školi „Dušan Radović“ – Da deca zdravo i srećno rastu

Osnovna škola „Dušan Radović“, u skladu sa sloganom i programom Dečije nedelje realizovala je niz aktivnosti koje imaju za cilj da pokažu šta sve deci treba da zdravo i srećno rastu. Školu su danas posetili mališani iz vrtića Crvenkapa i Prvomajski cvet. Predstavnici FK “Radnički” i TK “Pirot” predstavili su đacima svoje klubove i promovisali fudbal i tenis.

Učenici i nastavnici prvog razreda družili su se i zabavljali kroz sportsku aktivnost „Igrom i druženjem rastemo do neba“ , učenici drugog razreda – likovnu radionicu „Zdravom hranom rastemo do neba“, učenici trećeg razreda – sportsku aktivnost „Igre za dečiju sreću“, a učenici četvrtog razreda – likovnu radionicu „Ako želiš…“.

Dečija nedelja obeležava se i u isturenim  odeljenjima, u selu Temska realizovana je likovna radonica „Jedi zdravo, rasti pravo“ , u Crnoklištu ekološka radionica „Zdravom hranom do visine“ a u Staničenju i Gradašnici sportska aktivnost „Kroz igru rastem do neba“.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda je  na sportskim terenima uz pomoć realizatora Marka Mančića i Dragana Cvetkovića promovisan fudbal u saradnji sa FK „Radnički Pirot“ i trenerima  Bojanom Dojkićem i Mihajlom Marinkovićem, a za učenike petog razreda promocija tenisa u saradnji sa Teniskim klubom Pirot i  trenerom Momčilom Mitićem i asistentom Veljkom Čalićem.

Đački parlament škole organizovao je radioncu o temi „Imam pravo da rastem zdravo“. Realizatori: koordinatori Đačkog parlamenta: Marija Dimitrijević, Snežana Đorđević, Jovana Krasić.
U periodu od 03.do 09.oktobra će sve odeljenjske starešine  u okviru svojih časova odeljenjske zajednice posvetiti pažnju Dečijim pravima. Takođe, u holu škole je organizovana izložba učeničkih radova  povodom Dečije nedelje.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker