Lokalna samouprava

Decenija novčane pomoći studentima – Iz budžeta Pirota za podršku studenata 45,6 miliona

U Svečanoj sali Uprave grada, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, uručio je ugovore o stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja, kao i rešenje o jednokratnoj novčanoj pomoći ostalim uspešnim studentima. Ove godine jedanaest novih stipendista dobiće po 90.000 dinara, a novac će se isplaćivati u deset mesečnih rata po 9.000 dinara. Za 98. studenata obezbeđena je jednokratna novčana pomoć.

Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota za vanprivredu, istakla je da se radi o deficitarnim zanimanjima koje je prepoznala Nacionalna služba za zapošljavanje, i u skladu sa tim je raspisan konkurs. Pored toga, dvadeset troje stipendista upisalo je narednu godinu studiranja i obezbedilo sebi dalje stipendiranje. Sem ovih novčanih davanja podržani su i drugi uspešni studenti kroz jednokratnu novčanu pomoć. Ove godine 98 studenata, sa teritorije grada Pirota, dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 7 do 20.000 dinara i isplatiće se u celosti do kraja marta.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, čestitao je studentima koji su ove godine dobili gradske stipendije, poželeo im uspeh u studiranju, kao i svim drugim studentima, uz napomenu da posle završenog školovanja ostanu u svom gradu. Ovom prilikom gradonačelnik Vasić se osvrnuo na početak stipendiranja studenata pre 10 godina.

“Ukupno do sada 176 studenata je dobilo gradsku stipendiju. Jednokratne novčane pomoći smo isplaćivali od 2012. godine i ukupno 1.478 studenata do sada je dobilo jednokratnu novčanu pomoć. Ukupno, od 2012. do 2022. godine, iz gradskog budžeta je isplaćeno 45 miliona 599 hiljada dinara. Pored toga, imamo i druge oblike socijalnih davanja, a sada smo istakli samo direktna novčana davanja za studente. Svim studentima želim da vredno rade, završe fakultete i da posao nađu u svojoj sredini” – rekao je, pored ostalog, Vasić.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker