Sport

“DDOR Olimpijska staza” u Pirotu – promocija olimpijskog duha i olimpijskih vrednosti

U susret Olimpijskim igrama danas je na Trgu pirotskih oslobodilaca održana manifestacija pod nazivom “DDOR Olimpijska staza” u organizaciji Olimpijskog komitetra Srbije i Kompanije DDOR osiguranje, uz podršku grada Pirota. Osnovni cilj ovog sportskog događaja jeste da promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti. Kroz edukaciju dece, roditelja i čitave zajednice, “DDOR Olimpijska staza” približila je olimpizam i olimpijske simbole svim učesnicima. Kiša koja je počela da pada neposredno pre otvaranja ovog događaja nije uticala na mlade sportiste, učenike i građane da se prijave za učešće.

Manifestaciju je otvorio, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, smatra da je za decu i mlade ova manifestacija veoma značajna jer se na ovakav način daje olimpijska podrška našim olimpijcima. Grad Pirot ima odličnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije i da je Pirot spreman da pruži svaku moguću podršku razvoju sporta.

“Mi i na ovakav način dokazujemo da je Pirot grad sporta, ne samo zbog toga što iz budžeta svake godine izdvajamo značajna sredstva, već zato što radimo na sportskoj infrastrukturi. Neću da pominjem šta smo sve uradili, to naši građani odlično znaju, ali ono što je meni danas važno jeste koliko su deca zaista zainteresovana da pruže podršku. Kada gledaju Sašku Sokolov iz Pirota, Nikolu Jokića, Novaka Đokovića, svako od njih ima san da postane jedan od njih. Zaista, Olimpijske igre su najveća sportska manifestacija na svetu. Bile su prekinute samo za vreme Prvog i Drugog svetskog rata i, nažalost, prošle godine zbog pandemije. Ova kiša danas je samo još jedan izazov deci da budu dobri sportisti bez obzira na okolnosti koje su oko njih”- rekao je Colić.

Zoran Lazarević, menadžer ekspoziture Pirot Kompanije DDOR je podsetio da Kompanija postoji preko sedam decenija i da je poznata po svim vrstama osiguranja. DDOR je partner Oimpijskog komiteta Srbije i ujedno glavna osiguravajuća kuća olimpijskih timova Srbije i u saradnji sa njima u Upravom grada organizuje se ova manifestacija koja pomaže deci da osete olimpijski duh.

Do Olimpijskih igara u Tokiju ima još samo mesec dana i sve ove akcije rade se u cilju promocije olimpizma i podrške našim sportistima na putu ka Tokiju kaže, Milan Pavlović, koordinator za promociju olimpijskih vrednosti.

“Ja verujem da ova kiša u Pirotu može da bude dobar znak za kišu medalja u Tokiju, ali da to ostavimo našim sportistima. Što se tiče naše saradnje sa DDOR-om oni kao naši zvaničnici na vreme su prepoznali značaj promocije olimpizma, olimpijskih vrednosti, zdravog načina života i što je najvažnije nastavljamo saradnju sa gradom Pirotom. Radili smo mnoge projekte zajedno i nastavićemo dalje”- izjavio je Pavlović.

Učesnicima današnje manifestacije obratio se i nekadašnji olimpijac, veslač, Zoran Pančić, poreklom iz Pirota.

“Ovakvi događaji svakako mnogo znače našim sportistima koji odlaze u Tokio, ali mislim da mnogo znače i ovoj mladosti koje danas ima u velikom broju. Žao mi je zbog ove kiše, ali mi sportisti smo navikli na ovakve vremenske uslove. Za decu ovo treba da ostane divna uspomena i da sutra neko od te dece izabere sport za sebe. Inače ja sam rođen u Berilovcu i Pirot je ostao u mom srcu. Dobar deo medalja koje sam osvojio potiču iz ovog kraja” – rekao je Pančić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker