Lokalna samouprava

Darovi netaknute prirode na Staroj planini – PROGRAM manifestacije

Sa željom da očuva, neguje i promoviše značaj tradicionalnog nasleđa sela Dojkinci i Visoka, Mesna zajednica sela Dojkinci, u saradnji sa gradom Pirotom, uz podršku Turističke organizacije Pirot, organizuje drugu po redu manifestaciju pod nazivom DAROVI NETAKNUTE PRIRODE. Manifestacija se održava u subotu 15. septembra od 11 do 17 sati u centru sela, kazala je Pirotskim vestima Slavica Ćirić, koja je uključena u organizaciju  i jedan je od inicijatova održavanja ove manifestacije. 

-U sklopu manifestacije biće prezentovani „Darovi netaknute prirode“ Stare planine i tradicionalna jela sa posebnim akcentom na krompir kao brend proizvodom sa ovih prostora. Takmičarski deo manifestacije biće u pripremi jela po receptu naših baka i pripremi tradicionalne pite. Biće podeljene nagrade za  najbolje pripremljeno jelo po receptu naših baka, najbolje pripremljenu pitu i za najlepši štand. Paralelno sa izlaganjem proizvoda, odvijaće se kulturni i sportski program za decu i odrasle. Manifestacija je promotivnog i prodajnog karaktera-kazala je Ćirićeva Pirotskim vestima.

 

Program manifestacije:

10:00 -17:00 Slobodan obilazak štandova od strane posetilaca
12:00 – 13:0 Svečano otvaranje manifestacije uz kulturni program
Dodela priznanja i uručivanje nagrada za: najbolje pripremljeno jelo po receptu naših baka , najbolju pitu i najlepši štand
13:00 – 15:00 Zabavni program, sportska takmičenja, dodela pehara i medalja
15:00 -17:00 Posluženje jela iz kotlića za posetioce, prostorije MZ Dojkinci
15:00 -17:00 Posluženje za zvanice i medije, kafana Dojkinci
17:00 Završetak manifestacije

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker