Dimitrovgrad

Dani caribrodske šušenice

Sve je spremno za “Dane caribrodske šušenice”, manifestacije koja se ponovo organizuje posle  dvogodišnje pauze, kažu u Turističkoj organizaciji Caribrod. Za ovogodišnju gastro-manifestaciju, koja će biti održana 19. i 20. novembra, prijavljeno je 145 izlagača koji će hranu, suvenire i druge proizvode domaće radinosti izložiti, na otvorenom, u Balkanskoj ulici. U Hali SC Park će biti 88 proizvođača šušenice, kao i oni koji će izlagati i prodavati ostale proizvode od mesa, mlečne proizvode i vina. U Turističkoj organizaciji Caribrod kažu da je većina projavljenih proizvođača šušenice iz Pirota i Dimitrovgrada, ali da ima i onih koji će doći iz Vojvodine i zapadne Srbije.

Zvanično otvaranje manifestacije je 19. novembra uu 11 sati, a tokom celog dana posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom program. Od 14 sati najmlađi kuvaju sa Stambolom Geštamovom, predsednikom žirija i višegodišnjim promoterom manifestacije “Dane caribrodske šušenice”. Istog dana je proglašenje najbolje šušenice, a u 18 sati počinje koncert Miroslava Ilića.

Kao i prethodnih godina biće dodeljene 3 nagrade u kategoriji “najblaga šušenica” i jedna nagrada za najbolje uređen štand.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker