Babušnica

“Dani banice” u Beloj Palanci

Gastro-manifestacija “Dani banice” biće održana od 12. do 14. avgusta u parku Vrelo u Beloj Palanci. banice_4

Ovo je jedanaesta manifestacija “Dani banice”, koja ima za cilj očuvanje običaja, kulture i tradicije ovog kraja. Predviđena su brojna iznenađenja za posetioce i bogat kulturno-umetnički program.

Organizatori su najavili takmičenje u pripremi banica i Olimpijadu pravljenja banica sa sirom za decu. Takođe, za decu će biti organizovana i radionica, na kojoj će  sa Gastronomadom, Nenadom Gladićem, poznatim i kao Lepi Brka, učiti da prave banicu. Deca ne mogu biti prijavljena i za Olimpijadi i za učešće na radionici izrade banica, kažu organizatori.

banice_7

Pravo učešća imaju svi stariji od 15 godina. Svm učesnicima biće uručene zahvalnice, pobednicima su namenjene diplome, novčane nagrade i nagradni suvenir.  Najboljima će biti dodeljene novčane nagrade u iznosu od 30 000, odnosno 20 000 i10 000 dinara za najbolje banice po kategorijama, a nagrada za najbolje aranžiran sto je 10 000 dinara. . Iz TOPB poručuju da će pobednici po kategorijama imati čast i obavezu da se naredne godine predstave najvećim banicama.

banice_3

Zainteresovani se mogu se prijaviti do 10. avgusta.  Učesnici se mogu prijaviti u prostorijama  Turističke organizacije Bele Palanke, na mejl adresu [email protected] ili telefonom na broj 018/ 853080.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker