Srbija

Danas počela isplata 100 evra novčane pomoći mladima od 16 do 29 godina

Isplata novčane pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra je počela, a ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali je rekao da će danas na račune 400.000 mladih koji su se prijavili, leći taj novac.

Mali je rekao da će svim mladima koji su se prijavili za podršku države, kojih je više od 1,1 milion, što je za 43.748 više nego u prvom krugu, novac biti uplaćen u naredna tri dana. “Danas ćemo uplatiti na račune 400.000 mladih, sutra na 400.000 i preostalo prekosutra”, rekao je Mali podsećajući da država građanima od 2020. godine pruža podršku. Prema njegovim rečima, država je ove godine isplatila i najveću pomoć penzionerima ikada, a proteklog meseca uplaćeno je jednokratno i po 10.000 dinara zdravstvenim radnicima.

 

Prema njegovim rečima, rezultati u naplati PDV-a su mnogo bolji nego što se očekivalo.

“Planirali smo deficit u prvih pet meseci 121 milijardi dinara, a imamo 50 milijardi bolji rezultat nego što smo očekivali. I poljoprivrednicima smo povećali subvencije”, dodao je Mali. Kada je reč o makroekonomskom indikatoru, Mali je rekao da imamo 4,4 odsto rast BDP-a u prvom kvartalu, dok je udeo javnog duga u BDP na današnji dan na 52 odsto. Ukazujući na to da je trenutna nezaposlenost 10,6 odsto, Mali ističe da uprkos krizi u prethodne tri godine imamo bolji rezultat danas.

“Država je i dalje stabilna uprkos tri godine krize. Ekonomija pokazuje otpornost na krizu, ali da je sve odlično, nije. Borimo se sa ogromnom krizom, ali smo i dalje stabilni i imamo mogućnost da reagujemo”, rekao je Mali. Čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću drugi predsednički mandat i poželeo mu sreću s obzirom da, kako kaže, će mu trebati više nego ikada zbog velike krize koja je u celom svetu, a koja je prouzrokovana i situacijom u Ukrajini.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker