Obrazovanje

Dan otvorenih vrata u OŠ “Sveti Sava” – Od jeseni pet odeljenja prvaka

Osnovna škola Sveti Sava otvorila je svoja vrata za za buduće predškolce i prvake i njihove roditelje kako bi se upoznali sa vaspitačima, učiteljima i stručnim saradnicima. U školi je danas bilo preko pedeset budućih predškolaca sa svojim roditeljima dok je za upis u prvi razred već prijavljeno 114 potencijalnih prvaka. U planu je da ova škola upiše četiri grupe dece u pripremni predškolski program i čak pet odeljenja prvog razreda.

Dan otvorenih vrata za buduće predškolce i prvake i njihove roditelje, prilika da deca i roditelji posete školu, upoznaju  vaspitače i učitelje i dobiju potrebne informacije kako bi se što bolje pripremili za polazak u školu. Direktor škole, Marijan Rančić, kaže da će ove godine predškolski program biti organizovan u tri grupe u matičnoj školi  i još jednoj grupi u Krupcu.

Ove godine tri odeljenja završiće četvrti razred  a već ima zainteresovanih potencijalnih prvaka za pet odeljenja. “Nismo se nadali ovolikom broju prijava, trenutno imamo 114 prijava, sigurno će biti još pa će najverovatnije biti upisano pet odeljenja” – ističe direktor škole.

Dok su deca u fiskulturnoj sali prelazila poligon prepreka, gde su im školarci bili  instruktori  pod nadzorom nastavnika, za roditelje je organizovan sastanak sa direktorom, vaspitačima, učiteljima i stručnim saradnicima.

“Roditelji su došli sa decom, upoznali su se sa načinom adaptacije, radom  predškolskih grupa, videli su prostorije gde će njihva deca  boraviti. Videli su školsku trpezariju  i razgledali ostale prostorije u školi. Kod nas predškolci stalno imaju razne aktivnostri zajedno sa decom mlađeg školskog uzrasta, tako da dosta vremena provode u učionicama sa školarcima. Budući prvaci su uglavnom pohađali predškolski program upravo u školi “Sveti Sava” i sve im je već poznato, adaptirani su . Oni su u velikoj prednosti u odnosu na decu koja iz predškolske ustanove polaze u školu” – kaže direktor, Marijan Rančić.

Škola ima 850 učenika, osmi razred završava 85 đaka a prema zainteresovanosti za upis u prvi razred od naredne školse godine  broj đaka će biti znatno veći.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de