Sport

D. Dimitrijević: Napravili smo ozbiljnu osnovu za razvoj KK Pirot oslanjajući se na mlade, talentovane igrače

Ispadanjem iz Košarkaške lige Srbije Košarkaški klub Pirot napravio je korenitu reorganizaciju. Osnovni cilj bio je da se pažnja posveti mladim, talentovanim košarkašima s tim da se u prvoj godini takmičenja u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije obezbedi opstanak. Uspostavljena je saradnja sa Agencijom “Fortius Talent”, a za šefa stručnog štaba postavljen je, iskusan košarkaški trener, Zoran Milovanović. Pirotski košarkaši, ne samo da su izborili opstanak, već su se nametnuli svojim igrama i, kao jedna od najboljih ekipa Prvenstva B lige, obezbedili učešće u plej ofu. 

Dušan Dimitrijević, predsednik Kluba, smatra da je postavljena ozbiljna osnova za dalji razvoj sa osloncem na mlađe igrače i ugovore koji bi ih vezivali za duži period igranja u Klubu.

“Generalno, ja sam veoma zadovoljan postignutim rezultatima u sezoni. Kada smo pravili ekipu u startu nismo znali jačinu B lige. Za vreme koje smo proveli u KLS mnogo toga se izmenilo u B ligi. Neki klubovi su ušli u viši rang, neki su ispali, jednostavno, nismo znali šta nas očekuje, a sa druge strane napravljena je reogranizacija takmičenja, da se pravi plej of i plej aut, bukvalno pola lige se bori za opstanak, pola za plasman više. Jedna vrlo bitna stvar i cilj koji smo od početka zacrtali je plasman u plej of, samim tim se garantuje opstanak u ligi. Rezultati su nam bilo veoma dobri tokom sezone, mnogo vezanih pobeda, pa su apetiti porasli i sad imamo i prilku da se do kraja prvenstva borimo za povratak u KLS” – rekao je Dimitrijević.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker