Gradska hronika

D-company izvozi širom sveta – novi pogon u Pirotu otvara nova tržišta

Firma D-company iz Babušnice proširila je proslovanje i na pirotsku slobodnu zonu, gde je izgradila savremene pogone i opremila ih kompjuterizovanim mašinama, javlja Ekapija, prenoseći pisanje Večernjih novosti. 

Od male radionice za izradu alata i delova, tokom proteklih četvrt veka, D-company je postala firma sa 400 zaposlenih, koji primaju redovne i sasvim solidne plate, pišu Novosti.

Marljivim i strpljivim radom, kaže vlasnik Dragana Ćirića, poslovanje se širilo, a broj radnika uvećavao naročito otkad su počeli da prave alate za industriju automobilskih guma.

– U svojoj branši, sada smo u evropskom i svetskom vrhu. Sarađujemo sa multinacionalnom kompanijom i svetskom gumarskom imperijom Michelin, pa znatan deo proizvodnje izvozimo u Rumuniju, Poljsku, Francusku, Španiju, SAD, Australiju, Brazil, Argentinu… – nabraja Dragan Ćirić.

Ponosan je i na činjenicu da inženjeri i tehničari angažovani u njegovoj firmi redovno posećuju sve sajmove koji se odnose na oblast njihovog rada.

– Praćenje najnovijih dostignuća je postalo imperativ, s obzirom na to da se u eri informatike i novih tehnologija stvari razvijaju munjevitom brzinom. Zato nastojimo da ne “izgubimo dah” i uspešno pariramo konkurenciji. Pritom, pratimo i stanje u automobilskoj industriji, čiji su prohtevi sve veći, isporučujući vrhunske kalupe po zapadnoevropskim standardima, a po istočnoevropskim cenama – zaključuje Ćirić, prenose Novosti.

Nova zapošljavanja

Kako za eKapiju kažu u ovoj kompaniji najviše inostranih poslova donosi im saradnja sa Michelinom, za koji rade u mnogim zemljama gde ova kompanija ima predstavništvo.

– S obzirom na veliki uspeh saradnje sa Michelinom moguća su nova zapošljavanja. Novi radnici su nam neophodni prvenstveno zbog izvoza i inostrane saradnje – dodaju u D-company.

Upravo zbog dobre saradnje, D-company je 2016. godine i otvorio novi pogon u Slobodnoj zoni Pirot.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker