Sport

Crvena Zvezda prvak države na turniru u Pirotu

Na juniorskom prvenstvu države za košarkašice, koje je danas završeno u Sportskoj hali “Kej”, košarkašice Crvene Zvezde odbranile su titulu u Košarkaškoj ligi Srbije pobedom u finalu nad ekipom Radivoj Korać sa 108:50.

Pehar je pobednicima uručio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

IMG_20160522_194614

U četvrtinalu mlade košarkašice Crvene Zvezde ubedljivo su pobedile Partizan sa čak 81 poenom razlike, zatim ekipu Mileševca,  a ubedljive su bile i danas u finalu. Košarkaški savez Srbije organizaciju ovog Državnog prvenstva poverio je Ženskom košarkaškom klubu Gimnazijalac, a pokrovitelj turnira je grad Pirot.

IMG_20160522_194628

zrk pirot

Gradonačelnik Vasić kazao je da je Pirot odličnom organizacijom još jednog u nizu državnog prvenstva dokazao, zahvaljujući sada već odličnoj sportskoj infrastrukturi, zaslužio da ponese epitet sportsko-rekreativno turističkog centra ovog dela Srbije.

-Nedavno je u Pirotu organizovano Državno prvenstvo u plivanju za juniore u Zatvorenom bazenu, čija je organizacija od strane Plivačkog saveza ocenjena najvišim ocenama, a evo sada smo bili domaćini i Državnom prvenstvu za košarkašice. Za četiri godine bićemo domaćini i Školskim olimpijskim igrama, za koje smo već počeli polako da se pripremamo. Sve to svedoči da je Pirot, zahvaljujući konstantnom ulaganju u sport i mlade, postao respektabilan sportsko-turistički centar ovog dela Srbije-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker