Korona virus

Covid19 u Pirotskom okrugu: Potvrđeno 16 obolelih, 13 u Pirotu

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, na teritoriji okruga laboratorijski je potvrdjeno 16 od 62 uzorkovanih, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu, 13.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je oko 120, i svi su u izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je preko 600 ljudi na nivou okruga, koji su porodični i bliski kontakti sa obolelima.

 

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzorkovano. Troje bolesnika hospitalizovano je u Nišu, i prema poslednjim informacijama u stabilnom su stanju.

Danas će se uzorkovati brisevi od novooobolelih i sutra slati na ispitivanje nadležnoj ustanovi u Nišu. Naredne nedelje očekujemo da Dom zdravlja u Pirotu počne sa uzimanjem uzoraka, koji će se slati na analizu, što će biti naknadno objavljeno.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama u okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali u narednim danima rizik od oboljevanja raste pa je od ogromne važnosti da se poštuje apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu, jer virus aktivno cirkuliše u populaciji.

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker