Ostale vesti

COVID19: U Pirotskom okrugu od početka epidemije sedam smrtnih slučajeva uzrokovanih korona virusom

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 192 uzoraka, a registrovan je 31 pozitivan slučaj na Covid19, u Pirotu 27, u Babušnici 3 i Beloj Palanci jedna osoba. Do sada je preminulo ukupno 7 osoba, 5 u Pirotu, i po jedan u Beloj Palanci i Babušnici.

Podatke o potvrđenim licima unose se u bazu podataka  i u KC Niš, za bolesnike koji se tamo leče i otud razlika sa zvaničnim sajtom u broju registrovanih potvrđenih na Covid19.
Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 225, i svi su u izolaciji.
U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 6 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju. Čekamo rezultate za poslata 23 uzorka. Molimo sve naše sugrađane da i narednih dana tokom kupovine i pripreme za predstojeće praznike poštuju preporuke stručnjaka i koriste zaštitnu opremu, kako bi sačuvali sebe, ali i svoje najbliže. Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija-saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.
Zavod za javno zdravlje Pirot
Štab za vanredne situacije Pirot

Slične vesti

Back to top button