Ostale vesti

COVID19: U Pirotskom okrugu od početka epidemije sedam smrtnih slučajeva uzrokovanih korona virusom

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 192 uzoraka, a registrovan je 31 pozitivan slučaj na Covid19, u Pirotu 27, u Babušnici 3 i Beloj Palanci jedna osoba. Do sada je preminulo ukupno 7 osoba, 5 u Pirotu, i po jedan u Beloj Palanci i Babušnici.

Podatke o potvrđenim licima unose se u bazu podataka  i u KC Niš, za bolesnike koji se tamo leče i otud razlika sa zvaničnim sajtom u broju registrovanih potvrđenih na Covid19.
Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 225, i svi su u izolaciji.
U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 6 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju. Čekamo rezultate za poslata 23 uzorka. Molimo sve naše sugrađane da i narednih dana tokom kupovine i pripreme za predstojeće praznike poštuju preporuke stručnjaka i koriste zaštitnu opremu, kako bi sačuvali sebe, ali i svoje najbliže. Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija-saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.
Zavod za javno zdravlje Pirot
Štab za vanredne situacije Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker