Korona virus

COVID19: Stigli rezultati za 25 uzoraka – SVI NEGATIVNI

Od početka epidemije do 21.08.2020.g. na području okruga ukupno je uzorkovano 3399 briseva na RT-PCR. Danas je uzorkovano 25 briseva koji su poslati u IZJZ Niš.
Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas su laboratorijski potvrđene 364 osobe: u Pirotu 245, Babušnici 35, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 21.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja Pirotskog okruga.
Na dan 21.08.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš su stigli rezultati za 26 uzorka i svi su negativni.
U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 208 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-9 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (48 lica su u izolaciji).
Na grudno odeljenje Opšte bolnice Pirot danas nije primljen nijedan bolesnik pod sumnjom na covid infekciju. Juče je poslat jedan bolesnik pozitivan na Covid 19 u KC Niš. U ovoj nedelji broj pregleda u Kovid ambulantama u odnosu na prethodnu nedelju je u opadanju.
Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje NESIGURNA, ali stabilna. U POSLEDNJOJ NEDELJI REGISTRUJU SE SPORADIČNI (pojedinačni) SLUČAJEVI I PAD BROJA OBOLELIH, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.
Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.
Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.
Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker