Korona virus

COVID19: Šestoro pacijenata iz Pirotskog okruga leči se u KC Niš, troje u Opštoj bolnici sa sumnjom na COVID19

Prema podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje trenutno je šestoro pacijenata iz Pirotskog okruga na lečenju u Kliničkom centru Niš, četiri se leče već izvesno vreme dok je danas upućeno još dvoje pacijenata. Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot sa sumnjom na covid19 leči se troje pacijenata, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Evo i kompletnog sapštenja:

Do 23.07.2020. ukupno je uzorkovano 2845 briseva na RT-PCR, od kojih je testirano 2768 uzoraka. Čekaju se rezultati za 77 uzorka iz laboratorije (od utorka 38, srede 21 uzorak i danas 18 uzorka poslato u laboratoriju sa područja okruga).

Od početka epidemije na području okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 295 osoba: Pirot: 206 Babušnica 31B.Palanka:55 ; Dimitrovgrad 3

Od 10.06.2020. do 23.07.2020. registrovano je 139 laboratorijski potvrđenih novoobolelih lica iz 121 porodice. Među potvrđenima je više od polovine oporavljeno i 70 aktivno. Sva lica potrđena na COVID su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica.

pirot korona zavod za javno zdravlje

BROJ LABORATORIJSKI POTVRĐENIH JE SAMO VRH LEDENOG BREGA. I dalje je registrovan veliki broj pregleda u COVID ambulanti. Od ponedeljka 20.07.2020. se obavi od 90 do 100 pregleda dnevno u Covid ambulanti ( kontrolni pregledi i sumnje na covid infekciju).

Četri lica sa područja okruga su hospitalizovana u KC Niš. Danas su još dva lica prebačena u KC Niš. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalaze 3 obolela pod sumnjom na covid infekciju.

Epidemiološkim ispitivanjem otkrivaju se porodične epidemije, kao i daleko veći broj obolelih u odnosu na broj testiranih i potvrđenih.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTU JE I DALJE NEPOVOLJNA, NA OSNOVU POVEĆANOG BROJA PREGLEDA U COVID AMBULANTI, PRIJEMA U BOLNICU, KAO I PROCENTA POZITIVNOSTI TESTOVA od 20% do 40% I OSTALIH INDIKATORA

DA SITUACIJA NE IZMAKNE KONTROLI NEOPHODNO je POŠTOVATI SVE MERE ZAKLJUČKA KRIZNOG ŠTABA VLADE REPUBLIKE SRBIJE za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koje se primenjuju od 17.07.2020.

SVAKO LICE KOJE DOBIJE SIMPTOME AKUTNE RESPIRATORNE INFEKCIJE TREBA DA SE IZOLUJE OD ČLANOVA PORODICE I SVIH OSTALIH

PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OD NAS POTENCIJALNO ZARAŽEN (zbog postojanja zaraženih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom)

VIRUS JOŠ UVEK INTENZIVNO CIRKULIŠE U POPULACIJI

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker