Korona virus

Vasić: Od sutra Pazarska ambulanta umesto Tijabarske prima pacijente sa sumnjom na covid19

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je danas Pirotskim vestima, da je nakon konsultacija sa direktorom Doma zdravlja Pirot dr Radovanom Ilićem, i nakon velikog pritiska pacijenata na Tijabarsku ambulantu, doneta odluka da umesto tijabarske, ambulanta u Pazaru od sutra postane covid ambulanta, jer su u njoj uslovi za prijem pacijenata sa sumnjom na covid19 dosta bolji, pre svega sa aspekta prostorija i organzacije rada sa značajno većim brojem pacijenata.

-Situacija u Pirotu trenutno nije nimalo povoljna. Od jutros u covid ambulanti u Tijabari je bio najveći broj pacijenata u poslednjih petnaestak dana. Zbog toga smo se sa direktorom Doma zdravlja dogovorili da od sutra covid ambulantu izmeštamo iz tijabarske u pazarsku ambulantu, s obzirom da je Pazarska ambulanta dosta veća, ima veći broj doktorskih ordinacija i veoma lako može da se podeli na zelenu i crvenu zonu, s obzirom da ima dva ulaza. Sa druge strane, direktor bolnice je na sastanku u Ministarstvu zdravlja gde će dobiti završna uputstva. Ja ću za sutra zakazati sastanak medicinskog dela Štaba za vanrednu situaciju. Moramo da imamo razumevanje za zdravstvene radnike i situaciju u zemlji, svi bolnički kapaciteti u zemlji se aktiviraju, Vojna bolnica u Nišu, bolnica u Pirotu, Zaječaru, Ivanjici. Treba odati priznanje zdravstvenim radnicima u svakom pogledu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Gradonačelnik Vasić je istakao i da svi sistemi u Gradu funkcionišu normalno, uprkos pandemiji.

-Radijatori su topli, imamo zdravu pijaću vodu, svi komunalni sistemi rade, pratimo situaciju u vrtićima, školama. Pritisci su trenutno na “piku”, ali se nadamo da će, poput Dimitrovgrada, uskoro doći do “popuštanja” situacije-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker