Korona virus

COVID19: Od 53 testiranih uzoraka – 12 pozitivno. Najviše iz Bele Palanke – sedmoro, četiri iz Pirota i jedan iz Babušnice

Broj ukupno potvrđenih obolelih od korone virusa na području Pirotskog okruga dostigao 200

Prema najnovijim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga od 53 testiranih uzoraka, 12 je pozitivno, pokazali su rezultati ispitivanja u laboratoriji u Beogradu. Najviše novopotvrđenih slučajeva oboljevanja od COVID19 registrovano je u Beloj Palanci – čak sedam, u Pirotu četiri i jedan u Babušnici. 

Na području okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 200 osoba obolelih od korona virusa i to u  Pirotu 143, Babušnici 27 Beloj Palanci 28 i u  Dimitrovgradu najmanje – svega dva pacijenta.

zavod za javno zdravlje pirot

Od 10. juna od 4. jula registrovana 44 laboratorijski potvrđena slučajeva oboljevanja od COVID19 virusa

-Od 10.06.2020. do 04.07.2020. registrovana su 44 laboratorijski potvrđena novoobolela lica iz 37 porodica. Među potvrđenima su lica zapošljena u različitim ustanovama i firmama. Sva lica potrđena na COVID su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica. Preduzete su sve mere za suzbijanje epidemije. DVA obolela lica su hospitalizovana u KC Niš i u stabilnom su stanju. Ostali oboleli su sa lakšom kliničkom slikom-saopštavaju iz Zavoda.

NEOPHODNO je sprovoditi i dalje mere prevencije: NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU, FIZIČKA DISTANCA OD 1,5m, PRANJE RUKU

 

.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker