Korona virus

COVID19: Još devet pozitivnih iz Pirota, jedan iz Bele Palanke

Veliki porast broja obolelih. Od 10. juna do danas 93 laboratorijski potvrđenih obolelih iz 78 porodica. U kovid ambulanti dnevno se obavi 70 pregleda

Od 24 uzoraka koji su testirani u laboratoriji u Beogradu, sa teritorije Pirotskog okruga, 10 je pozitivnih, od čega devet iz Pirota i jedan iz Bele Palanke, dok se za šest uzoraka ponavlja analiza, saopštio je pirotski ZZJZ.

Broj laboratorijski potvrđenih slučajeva oboljevanja od covid19 virusa na teritoriji Okruga sada iznosi 249, od čega je 179 iz Pirota, 29 iz Babušnice, 39 iz Bele Palanke i iz Dimitrovgrada svega dva slučaja.

Veliki porast broja obolelih. Od 10. juna do danas 93 laboratorijski potvrđenih obolelih iz 78 porodica. U kovid ambulanti dnevno se obavi 70 pregleda

Kako je saopštio ZZJZ u Pirotu, najvećih broj obolelih – 60,2 posto pripada populaciji starosti od 30 do 60 godina.

zavod za javno zdravlje pirot

-BROJ LABORATORIJSKI POTVRĐENIH JE SAMO VRH LEDENOG BREGA, SVAKODNEVNO SE POVEĆAVA BROJ OBOLELIH, što se vidi iz velikoj broja pregleda u COVID ambulanti. Zadnjih nekoliko dana obavi se oko 70 pregleda dnevno, od kojih je 80% sumnji na covid infekciju. Epidemiološkim ispitivanjem otkrivaju se porodične epidemije, kao i daleko veći broj obolelih u odnosu na broj testiranih i potvrđenih. EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTU SE POGORŠAVA. TRI obolela lica su hospitalizovana u KC Niš i u stabilnom su stanju. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi sedmoro obolelih. EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA se procenjuje kao NEPOVOLJNA POD KONTROLOM ZDRAVSTVENE SLUŽBE I UZ STROGU PRIMENU SVIH MERA od strane SVAKOG POJEDINCA SUZBIĆEMO ŠIRENJE EPIDEMIJE NA LOKALNOM NIVOU!!!
DA SITUACIJA NE IZMAKNE KONTROLI NEOPHODNO je POŠTOVATI SVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA PIROTA NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU, FIZIČKA DISTANCA OD 1,5m, PRANJE RUKU, IZBEGAVANJE MASOVNIH OKUPLJANJA
SVAKO LICE KOJE DOBIJE SIMPTOME AKUTNE RESPIRATORNE INFEKCIJE TREBA DA SE IZOLUJE OD ČLANOVA PORODICE I SVIH OSTALIH.
PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO NAS POTENCIJALNO ZARAŽEN (zbog postojanja zaraženih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom)
VIRUS INTENZIVNO CIRKULIŠE U POPULACIJI, OTKAZATI SLAVLJA, PROSLAVE I OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU, saopštava ZZJZ u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker