Korona virus

COVID19: Epidemiološka situacija u Okrugu stabilna. Stabilna situacija i u firmama

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga laboratorijski je potvrđen još jedan oboleli od COVID19 pa je broj obolelih dostigao 139. Najviše obolelih je u Pirotu – 104, u Babušnici  – 21, u Beloj Palanci 13 osoba i u Dimitrovgradu jedna osoba.

-Do 26. maja od ukupno uzorkovanih 1989 briseva,  na COVID19 testirano je 1937 uzoraka. Od toga se za 32 uzorka čekaju rezultati. Danas je još jedan novooboleleli laboratorijski potvrđen. Ukupan broj obolelih do danas je 428 osoba a  na lečenju u Opštoj bolnici je dvoje pacijenata i oboje je u stabilnom stanju, kaže dr Radmila Zec, epidemiolog ZZJZ u Pirotu i dodaje da je danas uzorkovano još 20 briseva sa područja Okruga, od čega je šest slučajeva sumnjivo na COVID19.

zavod za javno zdravlje pirot

Situacija u firmama stabilna, nema novih slučajeva

-Epidemiološka situacija u firmama je stabilna, nema novih slučajeva. U Tigru a.d. bilo je dvoje obolelih (majka i sin) i svi njihovi blisku kontakti sa radnog mesta testirani su i negativni su.  U Tigar Tajersu je bio jedan oboleli a devet bliskih kontakata sa radnog mesta testirani si i svi su negativni. Od obolelih, zaposlenih u krojačkoj firmi „Karmod„ zarazilo se 8 članova porodice koji nisu imali simptome ili su bili sa lagom kliničkom slikom. Zahvaljujuči merama kućne izolacije nije došlo do širenja epidemije. Epidemiološka situacija na području okruga je stabilna i u narednih desetak dana očekuje se pojava pojedinačnih slučajeva. Neohodno je i dalje poštovanje svih naloženih mera, navodi se u saopštenju dr Radmile Zec, epidemiologa ZZJZ.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker