Kultura

Čorba napravio spektakl na Omladinskom stadionu(foto, video)

Jedan od najpopularnijih rok bendova u Srbiji Riblja Čorba koncertom za pamćenje na Omladinskom stadionu, kome je po nezvaničnim procenama prisustovalo između 4.000 i 5.000 ljudi, obeležio je veliki jubilej 37 godina postojanja i rada bendova sa sigurno najvećim brojem hitova koje i danas pevaju mlade generacije. Piroćanci su mogli da čuju i premijerno stihove jedne od novih pesama sa 20. po redu albuma Riblje Čorbe, za koga, kako je u svom stilu  kazao Bora, ni policija ne zna kada će izaći i ugledati svetlost dana.

riblja corba_2Bora Đorđević je novinarima pred početak koncerta kazao da je bend u punoj formi i da je siguran da niko neće nezadovoljan napustiti Omladinski stadion.

-Nastupali smo mnogo puta u Pirotu. Prvi put smo svirali u nekoj školskoj fiskulturnoj sali, drugi put na oronulom stadionu, ovom istom na kome sada nastupamo, ali je sada neuporedivo lepši i bilo je svirki još u par navrata. Mnogo mi je drago što muziku Riblje Čorbe slušaju čak četiri generacije i čak i najmlađi sada  uživaju uz naše pesme i to mi je mnogo drago-kaže Đorđević i dodaje da ne može da odoli pirotskom kačkavalju.

2_resize

-Nakon jednog koncerta gradsko rukovodstvo nas je vodilo na pirotski kačkavalj i od onda sam počeo da obožavam pirotski kačkavalj i stalno ga kupujem u samoposluzi. Pirotskom kačkavalju ne mogu da odolim.

riblja corba_3

Nakon dva bisa i ogromnog broja hitova koje su horski pevali prisutni u publici, Bora Đorđević se zahvalio pirotskoj publici na fantastičnoj atmosferi koju su ljubitelji muzike Riblje Čorbe priredili na Omladinskom stadionu.

ACA_4412_resize

Koncert je održan u okviru Pirotskog kulturno-sportskog leta, u organizaciji Doma kulture, a pod pokroviteljstvom opštine Pirot.

3_resize

riblja corba_1

4_resize

5_resize

6_resize

omladinski stadion riblja corba

foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker