Obrazovanje

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika u Pirotu u štrajku na svoj praznik

Prosvetni radnici koji su članovi Unije sindikata prosvetnih radnika  u Pirotu podržavaju  štrajk koji je organizovao ovaj sindikat na nivou Republike. Juče, na Dan prosvetnih radnika  časovi su trajatili 30 minuta.“ Štrajk je organizovan na Dan prosvetnih radnka kako bismo još jednom ukazali na loš položaj prosvetara“ , rekao je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Pirotskog okruga, Miroslav Rančić.

Foto: Arhiva Unije sindikata prosvetnih radnika

“Naš zahtev je 20% povećanja zarade,  ali uvek postoje zahtevi koji iz prethodnog perioda još uvek nisu ispunjeni pa mi praktično tražimo realizaciju onoga što je već dogovoreno prethodnih godina. Tražimo i smanjenje broj učenika u odeljenju na najviše 24, što bi obezbedilo kvalitetniju nastavu” – kaže Rančić.

Trećina pirotskih prosvetara su članovi Unije sindikata prosvetnih radnika odnosno prosvetari iz četiri škole u Pirotu, jedne škole iz Babušnice, jedne iz Bele Palanke i dve iz Dimitrovgrada. “Članstvo se povećava ali bih ja voleo da nam se u borbi za bolji položaj prosvetnih radnika priključe i ostali sindikati u gradu” – poručio je Miroslav Rančić, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Pirotskog okruga.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker