Sport

Članovi SK Stara Planina prvi put na međunarodnom takmičenju u Snoubord krosu

Članovi SK Stara Planina Dina Panić i Mila Zdravković i Ilija Pešić nastupiće prvi put na međunarodnom takmičenju u Snoubord krosu koji se održava u Češkoj od 17. do 19.  marta na skijalištu Dolni Morava. Uprkos nestabilnoj situaciji sa snegom i skraćenoj sezoni pirotski takmičari su trenirali redovno na Staroj planini i  spremni su za ovo takmičenje. Posle Češke članovima SK Stara Planina predstoje takmičenja na Kopaoniku i u Italiji.  

Na međunarodnom takmičenju u Snoubord krosu koji  u Češkoj čekuje se jaka konkurencije s obzirom da je takmičenje ujedno i nacionalno prvenstvo Češke, zemlje gde je  snoubord kros nacionalni sport gde Česi postižu  najbolje rezultate u svetu u ovoj disciplini. Srpski SBX TIM postoji od ove sezone zvanično i predstavljaju ga članovi SK Stara Planina Dina, Mila i Ilija kao i  bivši član kluba Todor Jović koji je angažovan kao trener tima, a vođa tima je Milan Pešić.

Nakon Češke pirotski  takmičari nastavljaju sa takmičenjima na Kopaoniku od 21. do 26. marta gde se održava državno prvenstvo u četiri discipline: slalom, veleslalom, big air i slope stile. Sve trke su međunarodnog karaktera. Članovima SK Stara Planina predstoji  još jedno takmičenje u SBXu u Italiji.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker