Gradska hronika

Čišćenjem Zavojskog jezera počela treća sezona Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“

U skladu sa svojom Strategijom održivosti kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) započela treću sezonu dugoročnog ekološkog projekta pod nazivom „Volim reku, a ti?“. Prva od sedam planiranih lokacija – Zavojsko jezero kod Pirota, očišćeno je proteklog vikenda, kada je izvučeno oko 500 kg otpada.


Tim povodom, menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu, Milica Šljivančanin istakla je da su izuzetno ponosni što su sa svojim dugogodišnjim partnerom, Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), nastavili ekološki projekat u okviru kojeg se čuvaju vodna bogatstva naše zemlje.

“Kroz našu Strategiju održivosti posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta, sa posebnim fokusom
na šume, zemljište i vodu. Veoma nam je važno da čuvamo planetu za buduće generacije i da dosledno sprovodimo našu strategiju kako bismo još hrabrije i ambicioznije pristupili ciljevima održivog razvoja“ – rekla je Šljivančanin.

“Sa našim dragim partnerom, kompanijom Henkel Srbija vodimo računa o rekama i jezerima širom Srbije. Na ovaj način podižemo svest kod ljudi o značaju naše životne sredine i njene ugroženosti, čineći važan posao, a to je edukacija i konstantno širenje broja zainteresovanih aktivnih članova naše zajednice. Sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, brinemo o našoj prirodi i realizujemo ovaj uspešan projekat već treću godinu zaredom”- izjavila je, Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90% biorazgradivih sastojaka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker