Sport

Ćirić: Davanjem šanse igračima iz omladinskog pogona investiramo u budućnost

Nakon dvomesečne zimske pauze danas je održana prozivka igrača Radničkog. Kako je kazao predsednik Radničkog Aleksandar Ćirić, biće odlazaka, ali i dolazaka, uz akcenat na domaćim snagama. Kako je kazao Ćirić, stručni štab će u narednom periodu imati zadatak da akcenat stavi na igrače koji su ponikli u Radničkom i na igrače iz omladinskog pogona, što će predstavljati svojevrsnu investiciju u budućnost kluba. Komentarišući odlaske igrača, Ćirić je kazao da će Radnički napustiti igrači koji su i dovedeni da bi popunili određene pozicije u timu, a ne i igrači na koje Radnički računa na dugi rok, i da će se u predstojećem prelaznom roku nastojati da se tim maksimalno pojača. 

 

-Izvesno je da će prolećni deo prvenstva Radnički igrati bez Ožegovića, Perišića, Stojanovića, Jovanovića i golmana Kostića, ali će Radnički iskoristiti predstojeći prelazni rok da pojača svoje redove. Već danas smo prvom timu priključili nekoliko igrača iz omladinskog pogona. To nam je i cilj, da u narednom periodu, da igrače iz naše fudbalske škole pripremimo za predstojeću polusezonu a sve kako bi upravo igrači koji su ponikli u Radničkom predstavljali kostur tima, što je i do sada bio slučaj-kazao je Ćirić.

 

Na pitanje novinara o mogućem odlasku Denisa Ristova, predsednik Ćirić je kazao da je Ristov počeo pripreme od danas sa Radničkim.

-On će trenirati sa nama. Ukoliko dobije ozbiljnu ponudu on će verovatno otići. Mi smo i dogovarali sa njim saradnju na šest meseci jer je on već ranije iskazao želju da, ukoliko dobije dobru ponudu, promeni sredinu, tako da ćemo videti-kazao je Ćirić i dodao da su potpuno netačni novinski naslovi da je u Radničkom u toku rasprodaja igrača.

Odlaze igrači koji su imali ulogu da popune mesta u timu a ne igrači na koje računamo da dugi rok. U polusezoni koja dolazi očekujem da stručni štab da dosta veću minutažu našim igračima iz omladinskog pogona i našoj talentovanoj deci. Imamo odličan bodovni saldo tako da davanjem šanse mladima možemo da dobijemo dobre igrače koji će predstavljati budućnost Radničkog, a da u isto vreme ostvarimo primarni cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi. Naravno da je i moja i želja svih Piroćanaca da vide Radnički u Super ligi, ali mislim da u situaciji kada smo prošle godine ušli u Prvu ligu i da odmah naredne uđemo u Super ligu, koliko je to realno, pokazaće vreme. Moramo biti na zemlji i realno je da Radnički ostane prvoligaš, a naša želja je da Radnički bude stabilan prvoligaš-kazao je predsednik Ćirić.

-Sportski klubovi, pa i Radnički, sigurno ne bi ovako dobro funkcionisali bez podrške Gradske uprave, a o beleženju uspeha kojima se svi radujemo, sasvim sigurno ne bi bilo ni reči-zaključio je Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker