Kultura

Ćilim-kaput na Torino Fashion Week – elitnom modnom događaju u Italiji

 Na nedelji mode u Torinu (Torino Fashion Week 2020-Digital edition koja traje od 3-9. oktobra predstavljena je kolekcija “Idol”-jedinstven spoj drevnih kultura i simbola iz duge i bogate istorije i tradicije Balkana.
silvana tosic torino fashion week
Etno venčanica sa motivima pirotskom ćilima
Zajednička modna kolekcija je projekat “Dress For Success” Beograd (Obučena za uspeh) i Nemačke organizacije Help. Dizajnerima je upravo tradicija bila inspiracija za njihove kreacije – a učestvovalo je njih 40-među njima i Piroćanka Silvana Tošić.
modna linija silvane tosic
” Poziv za učešće na ovom značajnom modnom događaju stigao je od organizacije “Help”kancelarije u Nišu i ja sam naravno,sa velikim zadovoljstvom prihvatila.To je jedno novo iskustvo za mene,modna revija je bila online zbog korone-kolekcija Idol je predstavljena 4.oktobra.Inače,organizacija je izgledala savim drugačije… ja sam poslala fotografije mojih modela a kreativni tim je odabrao ćilim-kapute i ćilim-torbu.Sve je snimano u Beogradu, tako da ja nisam imala uvid u to kako će izgledati moja kreacija-ona je prikazana na nov način-ja bih sigurno drugačije osmislila stajling jer je ćilim-kaput vrlo specifičan a pre svega jedinstven i originalan ,ali kreativni tim je dao svoje viđenje – i to je u redu. Za mene je ovo veliki uspeh-još jedno predstavljanje kreacije Etno Glamour u inostranstvu. Ovo nije samo modna priča, jer je inicijativa organizatora i strvaranje regionalne socijalne platforme kroz sinergiju poslovnog i nevladinog sektora, kao i mogućnost umrežavanja i plasmana proizvoda na međunarodna tržišta-kazala je Pirotskim vestima  Tošićeva
Silvana Tošić
Silvana Tošić

Etno venčanica sa motivima pirotskog ćilima

Inače, paralelno sa učešćem na Torino Fashion Week Silvana je osmislila i svoju prvu etno venčanicu iz modne linije Etno Glamour.
Foto-sešn je upriličen na pirotskoj tvrđavi i reakcije su fantastične,zbog čega sam vrlo ponosna-ističe Tošićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker